D4M 3870Комунальна установа "База спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради у п’ятницю 24 вересня отримала гуманітарний вантаж противірусних препарати – Bamlanivimab і Etesevima від благодійників. 

«Це сучасна нова розробка. Препарат, який блокує попадання вірусу в клітини. Він застосовується при захворюванні на коронавірус і зменшує вірусне навантаження», – розповів депутат Житомирської обласної ради, секретар постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, директор КНП «Чуднівська лікарня» Ігор Лукашенко.

Загалом в Україну доставили 60 тисяч доз цих препаратів, вартістю 20 млн дол. США. Житомирщина отримала 1680 флаконів. Аналогічне постачання зараз здійснюються у всі області України. Транспортують ліки з дотриманням всіх вимог. Зокрема, і температурного режиму. 

Як розповів директор КУ «База спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради Андрій Павлусенко, ці ліки будуть розподілятися по опорних лікарнях.

«Ми можемо використовувати його для забезпечення лікування хворих при середньому і легкому ступенях захворювання. Далі буде розподіл, яким займається Департамент охорони здоров’я, у лікарні, що лікують хворих на коронавірус, – це опорні лікарні. Скоріш за все, це буде за кількістю хворих, які наявні на цей час», – зауважив керівник установи.

З початку пандемії COVID Посольство України в США активно включилося у боротьбу з її наслідками. У тому числі організовуючи перемовини з американськими виробниками вакцин та ліків.

«Препарати, що сьогодні отримала область, допоможуть у лікуванні ковіду. Препарат використовується в комплексній терапії, є напрацювання наших іноземних колег. Цей препарат, сертифікований ЮНІСЕФом і іншими організаціями, використовується в протоколах лікування», – відзначила депутатка Житомирської обласної ради, завідувачка гінекологічного відділення КП «Лікарня №1» Валентина Донець.

Довідково: В Україну поставлено 60 000 доз препаратів: Bamlanivimab - 20 000 доз та Etesevimab - 40 000 доз. Ці препарати розв'язувати проблему подальших ускладнень при лікуванні ковіду. Препарати діють безпосередньо на вірус –  зв’язуються зі спайковими білками вірусу, запобігаючи проникненню у клітину та подальшому розмноженню, прискорюють одужання хворих з коронавірусною хворобою і запобігають виникненню ускладнень та потраплянню в лікарню.

Нагадаємо, на Житомирщині за минулу добу зареєстровано 165 нових лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

D4M 3805

D4M 3805

D4M 3805

D4M 3805