DSC0562717-19 вересня в Овручі в рамках святкування 1075-річчя від дня заснування міста проходив фестиваль "Поліська пані Картопелька".
 
 
 
 
 
 
Відвідав захід і голова обласної ради Володимир Федоренко, народні депутати Арсеній Пушкаренко, заступник голови ОДА Віктор Градівський,  депутати обласної ради Валерій Прокопчук, Олександр Рабінович та Андрій Озерчук.
Як зазначають організатори, фестиваль покликаний  популяризувати традиції, рецепти та регіональні особливості страв із картоплі.
В рамках заходу, протягом трьох днів, заплановані безліч локацій та активностей. Зокрема під час фестивалю вперше відбудеться картопляний карнавал з костюмовано-театралізованим дійством на тематику картоплі, усі охочі можуть позмагатись у приготуванні страв з картоплі, будуть представлені колективи народної творчості, народні забави. На території центральної площі міста функціонуватимуть різні локації рятувальників прикордонників, та інших установ, проводитимуться майстер-класи, фотозони, виступ духового оркестру, квести для дітей, парад дитячих візочків, нагородження жителів громади, картопляний карнавал. Також, на центральній площі, відкриють пам’ятник картоплі. Цікаво, що пам’ятники картоплі вже є Німеччині, Польщі, Канаді, Австаралії, Швеції та ін. країнах.  До відкриття пам'ятника також долучився Володимир Федоренко. Створив пам'ятник викладач Овруцької дитячої художньої школи Юрій Кравчук.  Для всіх гостей фестивалю діяла дегустація страв із картоплі та святкова торгівля. 
"Жителі Овручинни, колективи, підприємства одягнулись у костюми, взяли знаряддя праці, які використовують при вирощуванні, оброблянні картоплі та пройшли ходою центральними вулицями міста", – каже Оксана Левківська, начальниця відділу економічного розвитку та залучення інвестицій виконавчого комітету Овруцької міської ради.
Завершиться карнавал масовим виконанням народного танцю "Картопля".
Голова обласної ради, з нагоди Дня міста нагородив Грамотами та Подяками обласної ради жителів територіальної громади. 
"В Овручі сьогодні зібралась уся дружня овруцька родина, щоб привітати свою малу батьківщину з Днем народження. Народні гуляння, фотозони для малечі, безліч страв із картоплі на будь-який смак і відкриття пам'ятника "Пані картопельці". Сьогодні древлянський Овруч святкує свій день народження. Давня історія, давні традиції об'єднали не тільки мешканців громади, а і гостей з багатьох куточків України. Такі фестивалі надихають, дарують тепло та позитивні емоції. Маючи столітню історію місто розвивається та зростає. Нещодавно у громаді, завдяки синергії місцевої влади, обласної влади та народних депутатів, на чолі з Арсенієм Пушкаренко, за останні два роки зроблено багато.  Лікарня отримала новий рентген апарат, МРТ, сьогодні свято проходить на новій, щойно відремонтованій дорозі. І це лише початок, далі амбітніші плани. Наші діти заслуговують найкращі умови для навчання, тому вже невдовзі розпочнеться капітальний ремонт школи номер 1 в Овручі та будівництво нового дитячого садочка. Адже найбільша наша інвестиція - це наші діти! 
Крім того Овруч отримав 3 нових автомобілі швидкої допомоги, відкрито сучасний ЦНАП, зроблено благоустрій територій, а вже наступного року плануємо відкрити новий сучасний стадіон в Овручі. І це лише початок! 
Кожний мешканець громади має відчувати комфорт та підтримку держави. Сьогодні в Овручі вирує єдність та почуття гідності за місто і це відчувається! Фестиваль набирає обертів щороку. Душа радіє. Наша автентичність та культура - найкращі! Хай і надалі усіх нас об'єднує любов та небайдужість до рідного міста, прагнення до змін та розвитку. Кожному гостю фестивалю та мешканцю громади бажаю невичерпної енергії, наснаги на нові звершення задля добробуту Овруча, Житомирщини та України ",- зазначив Володимир Федоренко. 
Завершились гуляння виступом українського співака Дзідзьо.
DSC05786
 
DSC05786
 
DSC05786
 
DSC05786
 
DSC05786
 
DSC05786
 
DSC05786
 
DSC05786
 
DSC05786
 
DSC05786
 
DSC05786
 
DSC05786
 
DSC05786