f0a396f3 5f30 486d b3bb a164dae545bfШановні жителі Житомирщини!

Від імені депутатського корпусу обласної ради та від себе особисто щиро вітаю вас із великим державним святом

30-ю річницею Незалежності України!

Саме цього дня позачерговою сесією Верховної Ради було ухвалено Акт проголошення незалежності України.

Цим документом український народ вперше заявив світу про свій намір будувати сильну і незалежну державу. Споконвічна мрія нащадків Мазепи і Шевченка бути господарями на своїй землі здійснилась. Вікові прагнення народу до національного відродження, економічної самостійності, духовної свободи та збереження самобутньої української культури були закріплені законодавчо.

30 років – свідомий вік молодої країни і наш шлях до процвітання та економічного зростання триває, як і боротьба за незалежність…

У цей історичний день кожен з нас має низько вклонитися та щиро подякувати тим, які зберегли та продовжують боронити незалежність України на Сході. Це наші військові, ветерани, добровольці, волонтери, захисники  Герої. 

За останні 30 років Житомирщина, разом із всією Україною, пройшла великий шлях реформ. Серед останніх і найуспішніших, на моє особисте переконання, реформа децентралізації.

І сьогодні успіх України та успіх нашого регіону залежить від кожного із нас, він зростатиме з нашою працею, єдністю і взаємною підтримкою, адже ми самі є творцями своєї держави.

Побудувати Житомирщину своєї мрії – це велика командна робота. Всі 66 громад є важливими та незамінними гравцями у цій місії і сьогодні нам як ніколи важливо об’єднати зусилля і разом рухатись до спільної мети – сильної та квітучої Житомирщини, сильної та квітучої України.

Переконаний, що 30-річниця Незалежності стане переламною у стрімкому розвитку нашої держави. Зокрема, на Житомирщині за наступні 5 років нам вдасться зробити значний прорив: підняти економіку, розвинути медицину, популяризувати туризм та зберегти культуру.

Будьмо єдині та бережімо один одного, адже Україна – це всі ми!

Слава Україні!

З Днем Незалежності!

 

З повагою голова Житомирської обласної ради

Володимир Федоренко