1Привітати випускників, педагогів та керівництво закладу завітав заступник голови обласної ради Володимир Ширма.

«Радий вітати усіх на урочистостях з нагоди першого випуску ліцеїстів та першої річниці формування  Новоград – волинського ліцея з посиленою військово – фізичною підготовкою!  Бажаю усім випускникам наснаги та здійснення усіх бажань! Миру, злагоди, достатку та легкої долі!», - у вітальному слові наголосив Володимир Ширма.

Також, заступник голови нагородив грамотами та подяками працівників закладу за багаторічну сумлінну працю, високий  професіоналізм,  вагомі трудові здобутки та  значний особистий внесок у розбудову закладу та виховання майбутніх поколінь. Грамоту обласної ради отримав директор закладу Віктор Онищук, подяки – Олена Юхимчук та Ольга Каранова.

Нагадаємо, що  25 червня 2020 року, на підставі рішення тридцять першої сесії VІІ скликання  Житомирської обласної ради № 1947, комунальний навчальний заклад «Новоград – Волинська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» Житомирської обласної ради перейменований на Новоград – Волинський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради, і є закладом спеціалізованої освіти військового профілю для дітей з 13 років.

Довідково:

Головними завданнями ліцею є:

       - надання вихованцям ліцею освіти понад обсяг, визначений державним стандартом для профільної  середньої освіти;

- забезпечення набуття ліцеїстами необхідних знань і навичок з військової та фізичної підготовки;

       - виховання всебічно-розвиненої, соціально-активної особистості з почуттям відповідальності, високими   моральними   якостями, дисциплінованістю,  формування любові до військової служби та професії офіцера на основі військово- професійної орієнтації;

-налагодження співпраці з закладами вищої освіти;

         - підготовка  ліцеїстів  до   вступу    у  вищі  військові    навчальні     заклади  Міністерства  оборони  України  та  військові  навчальні  підрозділи  вищих  закладів освіти Міністерства освіти і  науки України,  Служби  безпеки України,  Державної прикордонної служби України та інших силових структур;

       -   підготовка фізично здорових,  вольових   осіб,   спроможних  переносити  труднощі військової служби;

- формування  у  ліцеїстів  лідерських  навичок  та  активної  громадянської позиції.

За дуже короткий термін  після перейменування закладу у 2020 році було проведено роботу щодо набору вихованців, ремонту приміщень та удосконалення навчально-матеріальної бази, на що було виділено з обласного бюджету понад одного мільйона гривень. Також, задіяно для цього біля ста тисяч коштів благодійної допомоги. Навчальні кабінети та спальні приміщення ліцею дообладнані у відповідності до сучасних вимог та технологій. Крім того, облаштовано електронний та стрілецький тири й тенісний та тренажерний зали.

   1 вересня 2020 року ліцей прийняв своїх перших учнів, з яких 30%  – мешканці міста Новоград-Волинський, решта – з інших населених пунктів Житомирської області. 27 із 104 вихованців – це дівчата. Із ліцеїстів сформовано чотири навчальні взводи по три відділення, з них три 10-х класи і один 11 клас. Вихованці забезпечуються безкоштовним проживанням у гуртожитку та харчуванням.

  22 вересня 2020 року вихованці урочисто склали клятву ліцеїста. На свято було запрошено заступника Міністра освіти і науки України Ігоря Гарбарука, голову Житомирської ОДА Віталія Бунечка, голову Житомирської обласної ради Володимира Ширму, заступника голови Житомирської ОДА Віру Рогову, керівництво управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації, керівників органів місцевого самоврядування та військових частин гарнізону, представників громадських організацій та спілок. Цього ж дня було підписано меморандум про співпрацю з Житомирською ОДА, 30-ю окремою механізованою бригадою, Житомирським військовим інститутом                 ім. С.П. Корольова та Новоград-Волинським ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради.

  Продовжуються роботи по покращенню освітнього процесу та побуту вихованців. Нещодавно розпочав роботу інтерактивний центр, переобладнано кабінети фізики, математики та біології в сучасному стилі та з новітніми комп’ютерними технологіями.

    У 2021 році планується провести ремонт решти спальних приміщень, коридорів 3-го і 4-го поверхів та замінити старі вікна на металопластикові. Також заплановано створити належні умови для збільшення набору ліцеїстів до максимальної проектної можливості 195 чоловік.                                

Інформація про Новоград – Волинський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою Житомирської обласної ради:

Поштова адреса: 11700, м. Новоград-Волинський, вул. Шевченка, 72

Телефон-факс: (04141) 3-50-19,

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Вебсайт: http://nv-internat.edukit.zt.ua

Керівник: в.о. Онищук Віктор Леонідович

111111