DSC063991 червня у світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. З нагоди свята голова обласної ради Володимир Федоренко завітав до Житомирського обласного ліцею, аби привітати учнів та нагородити вчителів.

Навчальний заклад є ровесником незалежної України і 20 травня відзначав 30 років з дня створення. З нагоди ювілейної дати Грамотою обласної ради було нагороджено:

Рассохіну Людмилу Ростиславівну – заступника директора з навчально-виховної роботи, учителя-методиста української мови та літератури;

Канарського Геннадія Миколайовича – учителя-методиста предмету «Захист України»;

Ціпов’яза Тараса Володимировича – заступника директора з господарської роботи.

Подякою обласної ради нагороджено:

Мироновича Сергія  Борисовича – учителя фізики;

Лук’яненко Ясю Василівну – учителя математики;

Горбатюк Ірину Петрівну – вихователя ліцею;

Чугунова Сергія Олександровича – вихователя ліцею.

У 16 класах ліцею навчається майже 400 учнів, а освітній процес забезпечує 67 педагогічних працівників. Заклад здійснює високоякісну загальноосвітню підготовку старшокласників за трьома напрямами: філологічним, суспільно-гуманітарним та природничо-математичним.

Протягом п'яти останніх років 252 ліцеїсти стали призерами ІІІ, ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, ІІ та ІІІ етапів конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка та конкурсу з української мови імені П. Яцика, інтелектуальних турнірів та змагань.

А сам ліцей визнаний державою та є провідним науково-методичним центром Поліського регіону. Заклад удостоєний Почесного звання «Лідер сучасної освіти» (2009-2019 н.р.), Почесної відзнаки «Флагман сучасної освіти України» та численних дипломів і медалей.

«Житомирський обласний ліцей є провідним науково-методичним центром Поліського регіону. У закладі навчається обдарована молодь зі всієї області. А численні успіхи ваших учнів тільки підтверджують високий рейтинг навчального закладу. Це пряма заслуга педагогів та директора Корінної Людмили Віталіївни. Діти –майбутнє України, а з такими випускниками, як готує ваш ліцей, у нашої держави воно є! Так тримати! Приємно, що наших ліцеїстів цікавить успіх, освіта та лідерство. Вони не соромляться ставити питання та прагнуть дізнатися більше. А ми, в свою чергу, маємо робити все, аби у наших дітей було бажання лишатися в Україні та реалізовувати свої знання на благо рідної держави», - зазначив Володимир Федоренко.

У рамках візиту голова обласної ради також ознайомився із матеріально-технічною базою ліцею: оглянув класи, музей та спортзал.

Довідково.

Житомирський обласний ліцей Житомирської обласної ради – це загальноосвітній навчальний заклад  ІІ-ІІІ ступенів з профільним навчанням для здібної та академічно обдарованої молоді, переважно із сільської місцевості, що забезпечує здобуття освіти понад державний освітній мінімум.

У ліцеї функціонують структурні підрозділи:

- гімназія – заклад   середньої освіти II ступеня (8-9 класи), що забезпечує базову середню освіту;

- ліцей – заклад  середньої освіти ІІІ ступеня, що забезпечує профільну середню освіту;

- інтернат (пансіон).

Науковим куратором ліцею є Житомирський державний університет імені Івана Франка. Крім того заклад активно співпрацює з Державним університетом «Житомирська політехніка», Поліським національним університетом, Житомирським військовим інститутом імені С.П. Корольова, обласними центрами позашкільної освіти, а також Інститутом педагогіки та Інститутом проблем виховання НАПН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України.

Директор ліцею -  Корінна Людмила Віталіївна, заслужений працівник освіти України, кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, кандидат педагогічних наук, доцент, має понад 100 наукових статей, опублікованих у різних академічних виданнях України та закордоном, 5 методичних посібників, 2 монографії – «Формування громадянських цінностей старшокласників» та «Шляхи і методи забезпечення подальшого творчого зростання обдарованої молоді», численні навчально-методичні роботи,зокрема навчально-методичний посібник «Школа становлення відповідального громадянина», навчальні програми.

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025

DSC06025