1Шість невідкладних питань розглянули депутати обласної ради під час засідання постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності та майнових відносин.

Питання стосувалися діяльності комунальних підприємств обласної ради, зокрема їх фінансової підтримки.

Участь у засіданні взяв заступник голови обласної ради Володимир Ширма.

У зв’язку з посиленням карантинних обмежень у Житомирській області та відповідно до внесених змін у розпорядження голови обласної ради щодо відтермінування проведення третьої сесії, засідання комісії відбулось в форматі онлайн-конференції.

Як зазначив голова профільної комісії Сергій Крамаренко, такий формат засідання для обласної ради є новим, проте враховуючи нагальність запропонованих до розгляду питань, всі члени комісії погодились у його доцільності.

Депутати погодили звернення комунальних закладів обласної ради щодо надання фінансової підтримки:

  • «Табір «Орлятко» - 63,3 тис грн на оплату праці працівників у січні 2021;
  • ККП «М’ясомолторг» - 480 тис грн. на електроенергію, сплату заробітної плати та податків;
  • КП «Дирекція «Чорнобильбуд» - 92,3 тис грн. на забезпечення діяльності ліквідкомісії;
  • КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» - 200 тис грн. на заробітну плату;
  • КП «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші»» - 677,9 тис грн. з метою ліквідації заборгованості із заробітної плати.

За словами директора санаторію «Дениші» Віталія Жалінського, через карантин минулий рік підприємство завершило діяльність із боргом у 2 млн 400 тис гривень. Станом на сьогодні, збитки вже сягають 3 млн гривень.

«Санаторій «Дениші» ми маємо зберегти. Це наша візитівка і наша лікувальна база. Наразі важко передбачити, як будуть розгортатись події із ковідом далі, але ми маємо розуміти і спрогнозувати, що нам робити з боргом. Закривати санаторій однозначно не варіант», - зазначив заступник голови обласної ради Володимир Ширма.

Члени комісії проголосували за пропозицію депутата обласної ради Олександра Чорноморця рекомендувати спрямувати фінансування на санаторій «Дениші» при прийнятті на наступній сесії облради програми з оздоровлення дітей. Директор закладу в свою чергу має надати відповідні розрахунки.

Депутат обласної ради Валерій Прокопчук також вніс пропозицію, включити у перелік послуг закладу реабілітацію після перенесення коронавірусної хвороби.

За словами директора закладу, у санаторії вже розроблено комплексну програму реабілітації пацієнтів після перенесеної коронавірусної хвороби COVID-19.

Протокольним дорученням члени комісії проголосували за напрацювання Управлінням майна обласної ради прогнозу діяльності збиткових комунальних підприємств до кінця року та шляхів подолання проблеми.

Новий графік засідань постійних комісій та дату третьої сесії обласної ради буде опубліковано на офіційному сайті Житомирської обласної ради після скасування дії обмежень «червоної» зони.

1

1

1

1

1