DSC01988Про це наголосив голова держави Володимир Зеленський під час Ради розвитку громад та територій сьогодні, 25 лютого, у Києві.

У заході взяли участь Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер, спеціальний посланник уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, члени Кабінету міністрів України, Верховної Ради України, голови обласних державних адміністрацій, голови обласних рад, міські, сільські та голови територіальних громад.

Долучився до Ради розвитку громад та територій і голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

Під час виступу Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну Раду внести зміни до Конституції України в частині децентралізації, а також оголосив про створення Конгресу місцевих та регіональних влад, який має сприяти встановленню якісно нових відносин між центральною та місцевою владою.
Глава держави наголосив, що центральна та місцева влада – не конкуренти й не суперники, а партнери та одна команда.
«Коли Україна буде сильною, квітучою, нарешті мирною – ми всі переможемо. Якщо ні – ми всі, насамперед ми з вами, точно програємо. Тож взаємодіймо, слухаймо, говорімо, чуймо й допомагаймо один одному, працюватимемо з думкою не про наступні вибори, а про наступні покоління українців», – закликав Володимир Зеленський.
Під час зустрічі учасники обговорили налагодження ефективної взаємодії державних та місцевих органів влади, підвищення інвестиційної привабливості й конкурентоспроможності регіонів, а також реалізацію ряду інфраструктурних проєктів, зокрема мова йшла про міжнародний аеропорт «Житомир» імені Сергія Корольова.

«Аеропорту у Житомирі бути! Відновлення літньої смуги почнеться вже цього року. Це дасть потужний поштовх для розвитку економіки та туризму в регіоні. Гарну новину озвучив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко», - повідомив після засідання голова обласної ради Володимир Федоренко.

Голова облради також зазначив, що повністю погоджується з формулюванням Президента «громади вирішують, люди впливають і разом з державою контролюють».

«Є цілий ряд питань, які не повинні вирішувати чиновники у столичних кабінетах. Громади отримали реальні повноваження і мають ними користуватись. А ще ми дійсно повинні об’єднатись заради спільної мети – успішної України. І в першу чергу, на місцевому рівні, об’єднати зусилля мають громади. На Житомирщині цей процес я особисто буду продовжувати контролювати», - підсумував Володимир Федоренко.

DSC01904

DSC01904

DSC01904

DSC01904

DSC01904

DSC01904

DSC01904

DSC01904

DSC01904

DSC01904