DSC0145525 лютого 1871 року на Житомирщині в родині Косачів народилась видатна українська письменниця Лариса Косач-Квітка, відома у світі як Леся Українка. З нагоди 150-річчя на Батьківщині Лесі Українки в Новоград-Волинському відбулись урочисті заходи. 

Вшанувати пам'ять геніальної землячки з самого ранку приїхав голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко. Разом із заступником Володимиром Ширмою, депутатами обласної ради та представниками Новоград-Волинської громади голова облради поклав квіти до пам’ятника Лесі Українки на центральній площі міста та завітав до Літературно-меморіального музею Лесі Українки.

"Леся Українка - скарб нашої нації. Пишаємось, що саме Житомирщина подарувала світові таку перлину словесності. Твори Українки визнано шедеврами світової літератури. Як справжній майстер образного мислення, вона вміла донести всю суть не вдаючись до деталей, так елегантно, по-жіночому, але відверто й справедливо. Творчість Лесі Українки поза часом, але як би хотілось прочитати її думки щодо ситуації в Україні у 21 столітті...", - зазначив Володимир Федоренко.

Основну частину урочистостей у зв'язку з різким поширенням коронавірусної хвороби та посиленням карантинних обмежень у Новоград-Волинському перенесли на літній період. Вони відбудуться в рамках Міжнародного фестивалю "Лесині джерела".

25 лютого у музеї Лесі Українки провели урочисте погашення марок, а біля музею тематичний захід "На гостину до Лесі... ". На завершення урочистостей учасники заходу відпустили у небо 150 білосніжних повітряних кульок із символікою Лесі Українки та поклали квіти до погруддя письменниці.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1