DSC09281В обласній раді пройшло засідання організаційного комітету з підготовки та проведення у 2021 році заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи. Участь у засіданні взяв голова обласної ради Володимир Федоренко, заступник голови обласної ради Володимир Ширма та заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Градівський.

Зокрема обговорили можливість відкриття на Житомирщині музею Чорнобильської катастрофи.

«В цьому році ми започаткуємо створення майбутнього музею Чорнобильської катастрофи. Ми піднімали цю тему ще минулого року і зараз над концепцією вже працює Народний художник України Анатолій Гайдамака», - зазначив Володимир Федоренко.

Голова обласної ради доручив громадським організаціям зібрати реквізит, який буде необхідний для створення експозиції музею фото, особисті речі ліквідаторів тощо.

Учасники зустрічі обговорили ряд питань, що хвилюють чорнобильців. надання медичної допомоги та виділення коштів на оздоровлення постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, забезпечення постраждалих  харчуванням та медикаментами,  а також придбання УЗД-апарату для КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради.

Також учасники обговорили видатки на проведення заходів, пов’язаних із 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, та надання матеріальної допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У минулому році з державного бюджету на потреби людей, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи було виділено 235,2 млн грн, ще 13, 6 млн грн виділили з бюджету області.

Фінансування на 2021 становить: 316,8 млн грн з державного бюджету та 7 млн грн - з обласного.

«На Житомирщині проживає 233,8 тис. осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Це 19 % від всього населення регіону. Турбота про соціальний захист цієї категорії населення – один з пріоритетів у роботі влади нашої області і зона високої відповідальності. Тут, на місцях, ми намагаємось допомогти по максимуму. Проте місцева влада не всесильна і не може компенсувати все те, що не додає держава. На 11 березня скликається третя сесія обласної ради. До цього часу, я впевнений, оргкомітет напрацює пропозиції для звернення до центральних органів влади», - зазначив Володимир Ширма.

DSC09116

DSC09116

DSC09116

DSC09116

DSC09116

DSC09116

DSC09116

DSC09116

DSC09116

DSC09116