1Заступник голови обласної ради Володимир Ширма 10 лютого відвідав дві територіальні громади Новоград-Волинського району – Баранівську ТГ та Довбиську ТГ.

Під час поїздки Володимир Ширма поспілкувався із новообраним керівництвом громад про перспективи розвитку територій та нагальні проблеми кожної громади.

Зазначимо, що Баранівський міський голова Олександр Мігей та Довбиський селищний голова Олег Хом’як вперше обрані на керівні посади в органах місцевого самоврядування.

Також у селищі Довбиш заступник голови обласної ради зустрівся з директорами двох комунальних закладів обласної ради – Віктором Карпінським, директором Довбиського психоневрологічного інтернату та з Вадимом Романчуком, директором Довбиської спеціальної загальноосвітної школи-інтернату.

Нагадаємо, що на Житомирщині триває пілотний проект з деінституціалізації за підтримки фундації Lumos, а обласна рада прийняла Регіональний план реформування системи інституційного догляду і виховання дітей в Житомирській області на 2018-2026 роки.

Основною метою даного документу є послідовне реформування діючої системи забезпечення прав дітей в регіоні та формування такої системи, яка забезпечить право дитини на проживання, догляд і виховання в сім'ї або умовах максимально наближених до сімейних, доступ до якісних соціальних, освітніх, медичних послуг.

Володимир Ширма наголосив на важливості враховувати усі зміни та вчасно і правильно на них реагувати, аби усі реформи та реорганізації проходили якомога безболісніше для наших закладів. Разом з тим маємо як слід обдумати яким чином надалі використовувати потужну базу навчальних закладів інтернатного типу, які підпадають під реформування.

 Гарні приклади ми вже маємо у Бердичеві та Новоград-Волинському. В минулому 2020 році КНЗ «Новоград-Волинська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» та КНЗ «Бердичівська загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів» були перепрофільовані у профільні ліцеї. У Бердичеві це ліцей зі спортивним профілем, а у Новограді-Волинському – військово-патріотичного спрямування.

1

1

1

1

1