DSC01917Технічна революція і штучний інтелект відкривають нові можливості для захисту людини, і нам потрібно цими можливостями скористатися. Житомирщина має стати територією безпеки. Про це заявив Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко нараді щодо реалізації проєкту "Безпечна громада" та "Поліцейський офіцер громади".
 
У зустрічі взяли участь Голова ОДА Віталій Бунечко, очільник Нацполіції області Юрій Олійник, представники поліції та територіальних громад. 
 
"Життя людини – наш найвищий пріоритет, - підкреслив Володимир Федоренко. - Встановлення камер відеоспостереження домопоже зменшити злочинність та зробити наш регіон більш безпечним".
 
Наприкінці минулого року у Головному управлінні Нацполіції області презентували ініціативи з впровадження системи відеоспостереження «Безпечна громада», під час якої, основний акцент був зроблений на обласний центр, де проєкт розвивається найбільш масштабно та ефективно.
Голова обласної ради переконаний, що проєкт необхідно підтримувати та реалізовувати на теренах всієї Житомирщини, а це 66 громад.
 
У сусідній Вінницькій області уже встановлено 2 тисячі камер. У нас – 537, з них частина технічно застаріла. На думку Володимира Федоренка, встановлення на території населених пунктів громад камер відеоспостереження, дасть можливість сформувати єдину систему упередження та профілактики правопорушень. "Це питання не лише поліції, це наші з вами питання забезпечення життєдіяльності громад. Тому вважаю такий проєкт необхідним, ефективним і прошу підтримати у рамках можливостей ваших громад", - звернувся голова облради до представників ОТГ.
 
Також говорили про проект "Поліцейський офіцер громади". В області вже працюють 24 поліцейських станції, а загалом планується, що їх буде близько 50.
 
DSC01806
 
DSC01806
 
DSC01806
 
DSC01806
 
DSC01806
 
DSC01806
 
DSC01806
 
DSC01806
 
DSC01806
 
DSC01806
 
DSC01806
 
DSC01806