DSC06235«Не дамо знищувати бізнес! Обласна влада підтримує всіх підприємців, які працюють легально», - заявив голова обласної ради Володимир Федоренко під час засідання постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

Участь у робочому засіданні комісії також взяв перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко.

Присутні активісти звернулися до членів комісії зі скаргою на дії працівників Держекоінспекції в Житомирській області, які, за словами представників бізнесу, перешкоджали підприємницькій діяльності в кількох районах області і вимагали хабарі.

Депутати пообіцяли підтримку підприємцям, які працюють у відповідності із законом, і рекомендували звернутися із заявами до правоохоронних органів. В самій Держекоінспекції найближчим часом планується службова перевірка.

Голова обласної ради Володимир Федоренко, який взяв участь у роботі комісії, запропонував ретельно перевірити скарги підприємців і зупинити всі спроби тиску на легальний бізнес. «Таке явище, як «кришування», має зникнути. Сьогодні обласна влада сприяє створенню широких можливостей для ведення господарської діяльності та поліпшення інвестиційного клімату на території нашого регіону. Тому будь-які випадки тиску на бізнес будуть розглядатися нами з підвищеною увагою», - зазначив голова облради. 

На засіданні постійної депутатської комісії погодили проект обласного бюджету на 2021 рік, Програму економічного і соціального розвитку, внесення змін до Стратегії розвитку Житомирської області.

Також депутати прийняли рішення заслухати на сесії обласної ради начальника Державної екологічної інспекції Поліського регіону Сергія Жука щодо екологічного стану річок Случ та Хомора.

DSC05995

DSC06026

DSC06002

DSC06040

DSC06049

DSC06060

DSC06232

DSC06092

DSC06131

DSC06148

DSC06186