78009f074c588c48112e7caf40772907Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій» набув чинності 6 грудня.

Текст закону опубліковано в газеті «Голос України» 5 грудня.

Це законодавчий акт дає можливість працювати новообраним органам місцевого самоврядування громад і районів. Зокрема врегульовує питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань. Крім того, Закон дає змогу створити районні державні адміністрації в нових районах.

«Відсутність цього закону не давала можливості розпочати роботу органів місцевого самоврядування в новоутворених громадах і районах. Звісно, цей закон довгоочікуваний. Але найважливіше зараз, звичайно, не це. Керівникам і депутатам новостворених районів і громад треба буквально за два-три наступних тижні прийняти багато важливих рішень, пов’язаних з повноваженнями, бюджетами, комунальним майном, кадрових рішень. Крім того, до кінця року мають почати працювати районні державні адміністрації у нових районах. Усе ці питання вирішити буде непросто, але я впевнений, що спільно ми зможемо це зробити», - прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій України В'ячеслав Негода.

Пресслужба обласної ради,

за матеріалами сайту «Децентралізація»