Комплексне відновлення людини – один з найголовніших викликів країни та всієї системи охорони здоровʼя зокрема, - МОЗНаразі вже зроблені важливі кроки – реформовано сам підхід до реабілітації пацієнта. Сформовані мультидисциплінарні команди фахівців. Запроваджені нові пакети до програми медичних гарантій, які розширюють перелік послуг з реабілітації та дозволяють українцям отримувати послугу безоплатно. Проходить постійне навчання наших спеціалістів у закордонних клініках тощо.

То як отримати послуги з реабілітації?
  • Для реабілітації амбулаторно – достатньо отримати електронне направлення від сімейного чи лікуючого лікаря. Після – пацієнт може самостійно обрати лікарню.
  • Для реабілітації в стаціонарі, коли людина потрапляє в медзаклад з певною травмою або захворюванням, її можуть перевести з одного медичного закладу чи клінічного підрозділу до іншого.

Також послугу зі стаціонарної реабілітації можна отримати за електронним направленням. Його може сформувати виключно лікуючий лікар. Вибір лікарні, в цьому випадку, за людиною, яка потребує відновлення.

Після отримання електронного направлення на стаціонарну чи амбулаторну реабілітацію – можна самостійно обрати медзаклад, в якому бажаєте отримати відповідні послуги. Щоб це зробити:
  • зайдіть на сайт НСЗУ (https://bit.ly/3xMDWiw).
  • натисніть на посилання «Карта місць надання послуг за договорами з деталізацією за групами послуг»;
  • оберіть область та населений пункт;
  • в полі «Група послуг» клікніть на 54 пункт «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах» або 53 пункт «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах».
Якщо робота з сайтом здається вам складною та незручною – просто зателефонуйте за номером НСЗУ 16-77 та отримайте розгорнуту довідку про заклади, які надають відповідні послуги.
 
Послуги з реабілітації – доступні та безоплатні, й повністю покриваються Національною службою здоров’я України в рамках Програми медичних гарантій.
 
Джерело: Міністерство оорони здоров'я України