Володимир Ширма: Велика шана і вдячність усім, хто боровся за українську державність у різні часи, а також кожному, хто відстоює її заразСьогодні, 28 липня, Україна вдруге відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.

У це свято вшановують всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулася як держава, а також тих, хто нині виборює вільну, незалежну, демократичну Україну.

У Житомирі свято відзначили покладанням квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, Івану Франку, Олегу Ольжичу, Івану Огієнку, меморіального погруддя В’ячеслава Чорновола, меморіальної дошки Михайла Грушевського, пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні на майдані імені С.П. Корольова, до могили учасників українських національно-визвольних змагань Миколи Сціборського та Омеляна Сеника, меморіального стенду Героїв Небесної Сотні біля Свято-Михайлівського кафедрального собору, памʼятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором», меморіальних стендів загиблих учасників АТО/ООС.

Участь у покладанні квітів брали заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом зі своїм заступником Юрієм Денисовцем, начальник Управління культури та туризму Житомирської ОВА Анатолій Душко, представники Житомирської міської ради, військовослужбовці, духовенство, громадськість та ЗМІ.

Опісля заходи з відзначення Дня Української Державності продовжилися у Бердичеві, за участі керівництва області та Бердичівського району. Також участь в урочистостях взяла депутатка Житомирської обласної ради Алла Мусевич.

У Бердичеві присутні поклали квіти до Меморіалу «Слава Героям», що на площі Незалежності, та вшанували хвилиною мовчання памʼять загиблих воїнів.

Крім того, у Музично-драматичному театрі на Європейській відбулось нагородження військовослужбовців, а також пройшов святковий концерт.

Заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма вручив військовим подяки та привітав усіх з Днем Української Державності.

«Велика шана і вдячність усім, хто боровся за українську державність у різні часи, а також кожному, хто відстоює її зараз. Памʼятаймо усіх, хто загинув у цій боротьбі. Слава нашим воїнам, які ціною власного життя боронять у цю мить українську державність»,- сказав у своїй вітальній промові Володимир Ширма.