Триває прийом робіт на ІІІ Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?»

Благодійний фонд «Об’єднання світових культур», Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення та Українська молодіжна правнича асамблея проводять ІІІ Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України.

До участі у Конкурсі запрошують дітей віком від 4 до 18 років з України та української діаспори різних країн світу.

Прийом конкурсних робіт триває з 01 до 24 серпня включно.

Конкурс проводять за двома категоріями: малюнок та фотографія. У категорії «Малюнок» один учасник Конкурсу має право подати не більше 3 конкурсних робіт на одну чи три різні тематики, що пропонуються:

  • «Нащадки славних козаків»;
  • «Герої без зброї»;
  • «Історична постать України»;
  • «З піснею до Перемоги»;
  • «Рідний край»;
  • «Українські традиції»;
  • «Що для мене Україна?».

Категорія «Фотографія» не містить окремих номінацій та вікового розподілу. На Конкурс подаються не більше 5 фотографій, які відображають одну або дві волонтерські ініціативи, у яких брала участь одна дитина чи група дітей (клас, гурток, колектив тощо) та була направлена на допомогу українським військовим, переселенцям, постраждалим внаслідок війни, тваринам тощо. Разом із фото надається опис (до 5 речень) зображеної волонтерської ініціативи.

Також за бажанням конкурсант може подати відео тривалістю до 1 хвилини з розповіддю на тему Конкурсу. Це відео не є конкурсною роботою та не буде оцінюватися журі Конкурсу. Воно буде використане організаторами конкурсу для монтажу загального відео «Україна: шлях до перемоги», яке розмістять на YouTube-каналі фонду та соціальних мережах організаторів конкурсу.

Конкурсні роботи слід подавати лише в електронному форматі. До конкурсної роботи обов'язково додається опис зображеного.

Подати конкурсну роботу можна за посиланням, дотримуючись всіх зазначених в ній вказівок.

Детальні умови конкурсу – тут.

Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», приурочений до Дня Незалежності України, проводять уже втретє. У 2020 та 2021 роках Конкурс зібрав 17 102 роботи від 9 596 учасників. Роботи надходили зі всіх куточків України та багатьох інших країн. Малюнок однієї з переможниць конкурсу 2021 року став макетом для поштової марки «Українська мрія», випущеної Укрпоштою у 2022 році. У минулі роки Конкурс проводили за підтримки Радниці-Уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства юстиції України, Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерства закордонних справ України, Національної соціальної сервісної служби України, Українського державного центру позашкільної освіти та інших.