інформуємо2Відповідно до статті 19 Закону України «Про запобігання корупції» та Методології управління корупційними ризиками, затвердженої наказом Національного агентства з питань запобігання корупції від 28.12.2021 № 830/21 «Про вдосконалення процесу управління корупційними ризиками», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 17.02.2022 за № 219/37555,

з метою підготовки проєкту Антикорупційної програми Житомирської обласної ради на 2023-2025 роки, рішенням Житомирської обласної ради від 17.08.2023 № 561 розпочато процес оцінювання корупційних ризиків у діяльності обласної ради в форматі самооцінювання.

З метою забезпечення дотримання принципів прозорості та доступності, вивчення та врахування громадської думки, запрошуємо представників громадськості та експертів долучитись до роботи робочої групи з оцінювання корупційних ризиків у діяльності обласної ради.

У склад робочої групи можуть бути включені представники зовнішніх заінтересованих сторін (у разі надходження відповідних пропозицій), якщо вони володіють знаннями про середовище обласної ради та/або мають досвід роботи у сфері діяльності обласної ради та/або у сфері запобігання та/або протидії корупції.

До кандидатів для включення у склад робочої групи належать:

представники інститутів громадянського суспільства, які здійснюють громадський контроль за діяльністю обласної ради;

експерти, які володіють спеціальними знаннями у сфері діяльності обласної ради та/або у сфері запобігання та/або протидії корупції;

представники юридичних осіб, які взаємодіють з обласною радою або є споживачами адміністративних послуг, які надаються обласною радою (у разі надання таких послуг). 

У склад робочої групи не включають зовнішніх заінтересованих сторін та їхніх представників у разі наявності відомостей про них у Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Письмові пропозиції щодо кандидатур для включення у склад робочої групи просимо надіслати листом на електронну пошту обласної ради: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. у форматі: прізвище, ім’я, по батькові, посада (місце роботи), контактні дані (e-mail, номер телефону) до 28.08.2023 включно.

До письмової пропозиції просимо долучити відомості та їх підтвердження щодо наявності спеціальних знань у сфері діяльності обласної ради та/або у сфері запобігання та/або протидії корупції  (за наявністю можете додати посилання на результати Вашої роботи з вказаних питань).