У Житомирі відзначили День Державного Прапора УкраїниСьогодні, 23 серпня, Житомирщина разом з усією Україною відзначає День Державного Прапора, який є символом боротьби і незламності, національної єдності, честі та гідності.

Свято встановлене на загальнодержавному рівні указом Президента України  № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004 «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України».

З нагоди Дня Державного Прапора України у Житомирі відбулися урочисті заходи за участі керівництва області та міста.

Участь в урочистостях брали заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, заступники начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, Юрій Денисовець та Віктор Градівський, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський, представники виконавчого апарату Житомирської обласної ради, структурних підрозділів ОВА, Житомирської міської ради, громадськість, військові, ЗМІ.

Урочисті заходи розпочалися на майдані Соборному підняттям Державного Прапора України. Опісля присутні хвилиною мовчання вшанували памʼять усіх загиблих у російсько-українській війні.

Крім того, у рамках відзначення свята вже традиційно відбувся патріотичний велопробіг, учасники якого проїхали вулицями міста з жовто-блакитними прапорами.

Також під час урочистостей відбулося покладання квітів  до меморіальних стендів загиблих та померлих учасників АТО/ООС та до пам'ятного знаку "Захисникам України у війні з російським агресором».

Памʼять загиблих воїнів у війні з росією вшанували й на Смолянському військовому кладовищі, де представники Ради християнських церков Житомирщини відслужили поминальний молебень, а присутні поклали квіти до могил загиблих воїнів.