В обласній раді відбулася зустріч матерів і жінок загиблих ГероївСьогодні, 25 серпня, у стінах Житомирської обласної ради відбувся пам’ятний захід «Час не лікує», організований ВГО «Об’єднання матерів і дружин Захисників України» у Житомирській області. Захід приурочили до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. 

У заході брали участь радник голови Житомирської обласної ради (на громадських засадах), голова Регіональної ради Житомирської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», завідувач кафедри організації та економіки фармації НМУ імені О. О. Богомольця, доктор фармацевтичних наук, професор, Заслужений працівник фармації України, співзасновник благодійної організації «Благодійний фонд «Чисте Полісся» Костянтин Косяченко,  радниця голови Житомирської обласної ради (на громадських засадах), голова ВГО «Об’єднання матерів і дружин Захисників України» у Житомирській області Олена Максименко, радник голови Житомирської обласної ради (на громадських засадах), голова Добровільної асоціації працівників органів внутрішніх справ, системи охорони здоров'я, освіти і науки та інших категорій громадян Житомирської області, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи «Дзвони Чорнобиля» Леонід Антонюк, радник голови Житомирської обласної ради (на громадських засадах), головний отаман Житомирського округу Міжнародної громадської організації «Козацтво Запорозьке», керівник Житомирського обласного відділення фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ярослав Возний. 

Як зазначила голова ВГО «Об’єднання матерів і дружин Захисників України» у Житомирській області Олена Максименко метою заходу стало привернення уваги влади та суспільства до потреб родин загиблих та безвісти зниклих воїнів. 

«Нас усіх об’єднує спільне горе – втрата найдорожчих людей у війні, що триває з 2014 року. Вже 10 років гинуть наші діти, кращі з кращих синів та доньок України. Лише спільними зусиллями ми можемо стати міцною опорою для усіх родин, чиї близькі загинули, захищаючи Батьківщину. Наша організація  діє в області з 2017 року. Це осередок взаємодопомоги, який об’єднує сьогодні 315 мам і жінок загиблих Героїв. Ми підтримуємо одна одну та намагаємось завжди допомогти у вирішенні проблем, пов’язаних із втратою близьких людей»,  - зазначила Олена Максименко.

Під час зібрання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих захисників. Разом помолились за мир в Україні, а також, у спільній молитві, згадали усіх Героїв, які віддали своє життя за Україну. 

Також у ході  заходу радник голови Житомирської обласної ради Костянтин Косяченко відзначив подяками Житомирської обласної ради матерів та дружин загиблих захисників за всебічну підтримку родин загиблих Героїв Житомирщини, активну громадянську позицію та патріотизм, а також передав слова підтримки від голови Житомирської обласної ради Володимира Федоренка, який нині служить в лавах ЗСУ. 

 Подяками обласної ради відзначено:

1. Коваленко Оксану  Василівну

2. Артемчук Тетяну Леонідівну

3. Даманську Валентину Григорівну

4. Ковнацьку  Світлану  Миколаївну

5. Атаманчук Оксану Василівну

6. Гадіулліну  Олену Миколаївну

7. Макарчук Наталію  Анатоліївну

8. Жук Ганну Семенівну

9. Башинську Ольгу Миколаївну

10. Борушевську Юзефу Йосипівну

11. Поліщук Галину Іванівну

12. Романюк  Наталію Євгенівну

13. Порозінську Світлану Олександрівну

14. Дульчик Наталію  Валентинівну

15. Ільницьку Лілію Василівну

16. Мілько  Віру Олександрівну

17. Троцьку Надію Анастасівну

18. Євпак Наталію  Вячеславівну

19.Чернявську Олену Сергіївну

«Ми завжди пам’ятатимемо надзвичайно високу ціну нашої боротьби за свободу і незалежність. Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто ціною власного життя захистив кожного з нас. Ми памʼятаємо наших Героїв. Низький уклін вам, шановні батьки, за ваших дітей. Зарадити вашому горю неможливо, але в наших силах підтримувати вас.

Благодійний фонд «Чисте Полісся» продовжуватиме надавати вам необхідну допомогу та сприяти вирішенню проблем», - наголосив Костянтин Косяченко, співзасновник благодійної організації «Благодійний фонд «Чисте Полісся».