Володимир Ширма долучився до освітянського форуму «Сила освіти у кожному з нас»28 серпня у селі Немиринці Ружинської територіальної громади пройшов освітянський серпневий форум, який зібрав понад 200 освітян зі всієї області. Захід відбувся під гаслом «Сила освіти у кожному з нас».

На форумі були присутні радниця Міністра освіти і науки з питань безпечного освітнього середовища та інклюзивного навчання Оксана Савицька, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, депутати Житомирської обласної ради Людмила Кицак та Олег Скидан, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом із заступником Юрієм Денисовцем, керівництво департаменту освіти і науки Житомирської ОВА, керівники закладів освіти, педагогічні працівники.

Під час заходу присутні обговорювали подальше створення безпечних умов навчання у закладах освіти, шляхи підвищення ефективності освітнього процесу в умовах сьогодення, ділилися ідеями та планами на новий навчальний рік. Також учасники форуму мали змогу поспілкувалися з колегами з Чехії та Естонії, обмінятися досвідом роботи та баченням щодо організації освітнього середовища. Крім того, під час заходу відбувся телеміст з освітянами із Чернівецької та Луганської  областей.

Також у ході форуму відзначили кращих представників освітянської спільноти Житомирщини. Зокрема, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма вручив освітянам подяки за їхні здобутки.

«Ми всі знаємо, у яких надважких умовах доводиться нині працювати педагогічним працівникам. Їхнє виняткове вміння втримати безперервність навчального процесу попри повітряні тривоги, масовані ракетні атаки, відключення світла, заслуговує на найвищу похвалу, повагу та найтепліші слова подяки. Сердечне спасибі усім нашим освітянам, які залишаються в країні та продовжують свою благородну місію. Дякую кожному за самовіддану працю, незламний дух, за виховання справжніх патріотів, які сьогодні захищають Батьківщину. Вітаю усіх з початком нового навчального року. Нехай він буде переможним!», - сказав Володимир Ширма.

Також під час візиту до Ружинської громади Володимир Ширма вручив Почесну грамоту Верховної Ради України заступнику голови Ружинського селищного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Туранському Володимиру Владиславовичу за особливі заслуги перед Українським народом.