Роль обласних рад в процесі євроінтеграції УкраїниПро роль обласних рад у процесі євроінтеграції та сталого розвитку України йшлося 18 вересня під час онлайн зустрічі, яка була ініційована Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Участь в онлайн зібранні взяли більшість голів обласних рад, заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна, депутати Верховної Ради. До зустрічі долучився і заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Під час онлайн зустрічі заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба відзначив результативну роботу обласних рад в умовах воєнного стану та подякував їм. Він зазначив, що обласні ради гідно тримають свій фронт, депутати працюють, виконують свої обовʼязки, розробляють програми. Він також додав, що роль обласних рад в розбудові реформи децентралізації, регіональній політиці є дуже важливою.

Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна наголосила, що саме обласні ради відіграють ключову роль на рівні Євросоюзу і мають відігравати ключову роль в Україні для забезпечення регіонального самоврядування.

Також під час зустрічі порушували питання адміністрування та розподілу податків, питання діяльності агенцій регіонального розвитку, реалізації та використання можливостей різних транскордонних програм.