Відбулися засідання трьох постійних комісій і Погоджувальної радиСьогодні, 26 вересня, у ході підготовки до 17-ої позачергової сесії Житомирської обласної ради відбулися засідання трьох постійних комісій: з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села, з питань бюджету та комунальної власності, з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності. Також відбулося засідання Погоджувальної ради.

Участь у роботі комісій та Погоджувальної ради брали заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом із першою заступницею Наталією Остапченко, заступник начальника Житомирської ОВА Олександр Федько, виконуючий обовʼязки начальника Управління майном Житомирської обласної ради Роман Сечін, директор Департаменту фінансів Житомирської ОВА Віктор Венцель.

Під час засідання постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села депутати погодили проєкт рішення обласної ради «Про припинення права постійного користування земельною ділянкою та передачу у комунальну власність». Так, комісія підтримала припинення комунальному підприємству по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради право постійного користування земельною ділянкою площею 0,7383 га, що розташована за адресою: м. Житомир, вул. Михайла Грушевського, 100, для будівництва та обслуговування будівель закладів культурно – просвітницького обслуговування, яка перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в особі Житомирської обласної ради у зв’язку з продажем об’єктів нерухомого майна розташованих на даній земельній ділянці, та передала її зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у комунальну власність Житомирської міської територіальної громади.

Також на комісії депутати погодили проєкт рішення обласної ради «Про укладення договорів суперфіцію». Йдеться про укладання договорів суперфіцію з Департаментом регіонального розвитку Житомирської ОВА на безоплатне користування земельними ділянками.

Під час засідання постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності депутати погодили делегування Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОВА повноважень функцій замовника з реконструкції, капітального ремонту, будівництва ряду обʼєктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Житомирської області. Також під час засідання комісія погодила укладення договорів з Департаментом регіонального розвитку Житомирської ОВА на безоплатне користування земельними ділянками.

На засіданні Погоджувальної ради депутати погодили перелік питань, що виносяться на розгляд 17-ої позачергової сесії обласної ради восьмого скликання.

Загалом, Погоджувальна рада підтримала 3 питання порядку денного засідання сесії.