Підготовку до Форуму жіночого лідерства обговорили на засіданні депутатської групи «Рівні можливості»26 вересня відбулось чергове засідання депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» Житомирської обласної ради, під час якого представниці обʼєднання обговорили хід виконання плану роботи на друге півріччя поточного року та підготовку до Форуму жіночого лідерства Житомирщини, який проходитиме 6-7 жовтня у Житомирі на базі готелю «Optima Hotel”.

За словами голови депутатської групи з гендерних питань «Рівні можливості» Людмила Кицак, головною метою Форуму є обʼєднання жінок-лідерок територіальних громад Житомирщини, місцевих депутаток, відомих спікерок для обміну досвідом успішної роботи в громадах, а також напрацювання механізму спільних дій для подолання сучасних викликів, що постають перед жінками-лідерками в усіх сферах суспільно політичного життя. Учасницями заходу стануть жінки-лідерки з територіальних громад Житомирщини, членкині депутатських груп із гендерних питань місцевих рад різних рівнів Житомирської області та з інших областей України, депутатки різних рівнів, представниці органів місцевого самоврядування та громадського сектору країн ЄС.

Крім того, у ході зібрання присутні говорили про можливості створення гендерних паспортів для громад Житомирщини. «Гендерний паспорт — це інформаційний інструмент, який покликаний допомагати місцевій владі приймати рішення, що спрямовані на розв'язання проблем усіх верств мешканців, а також таких, які відповідають реальним потребам різних груп людей», — зазначила Людмила Кицак.

Нагадаємо, що пріоритетом діяльності депутатської групи з гендерних питань "Рівні можливості" Житомирської обласної ради є відстоювання гендерної рівності. Серед завдань, що належать до компетенції об'єднання - аналіз обласних соціальних програм на предмет врахування гендерного компонента, гендерний моніторинг комунальних закладів обласної ради, сприяння створення та розвитку в Житомирській області громадських організацій, пріоритетом діяльності яких є відстоювання гендерної рівності, сприяння проведенню інформаційно-просвітницьких кампаній з метою заохочення жінок до участі в суспільному житті та політичних процесах.