Депутатки Житомирської обласної ради беруть участь у Конгресі транскордонної співпраці Сьогодні, 9 жовтня, У Любліні розпочався Конгрес транскордонної співпраці, до роботи якого долучилися депутатки Житомирської обласної ради Людмила Кицак і Тетяна Парфентієва.

Цього року, коли Люблін носить титул Молодіжної Столиці Європи, Конгрес проходить під гаслом «Місто Молоді».

Конгрес став місцем зустрічі фахівців транскордонної співпраці країн Європейського Союзу та Східного Партнерства. Це платформа для діалогу та місце встановлення міжнародних контактів для урядових та неурядових організацій, науково-дослідницького середовища, представників культури та бізнесу. У попередні одинадцять років в подіях Конгресу брали участь представники понад 40 країн.

Експерти з України, Бельгії, Хорватії, Чехії, Грузії, Молдови, Норвегії та Великої Британії зібралися для обговорення того, як створювати міста, дружні до молоді, а також як місцеві громади можуть підтримувати молодих людей у реалізації їхніх потреб та амбіцій.

За словами Людмили Кицак, тема України з’являтиметься під час багатьох панельних дискусій, особливо у контексті молодіжної політики, залучення молоді до творення діалогу і суспільних змін. Також на Конгресі порушуватимуться питання ринку праці для молодого покоління та проблематика, пов’язана із присутністю молоді в органах місцевого самоврядування. Не бракуватиме і тем, пов’язаних з культурою. Зокрема, останнього дня Конгресу відбудеться дискусія на тему українських діячів культури, що сьогодні знаходяться на фронті.

Подія відбуватиметься з 9 по 11 жовтня.