Володимир Ширма взяв участь у зборах обласного відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ10 листопада в обласній універсальній бібліотеці ім. О. Ольжича відбулися збори Житомирського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації обʼєднаних територіальних громад.

Участь у заході брали заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, голова Житомирського РВ ВАОТГ, Овруцький міський голова Іван Коруд, заступник начальника Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОВА Людмила Гуменна, голова молодіжної ради при Житомирській ОВА Дмитро Ткачук, голови територіальних громад Житомирщини, члени Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація обʼєднаних територіальних громад».

У ході зібрання присутні обговорили ряд актуальних питань для органів місцевого самоврядування.

Зокрема, ознайомилися з нормативною базу у сфері молодіжної політики, стратегією розвитку молодіжного руху в Житомирській області. Також на зборах йшлося про співпрацю органів місцевого самоврядування із молоддю, роботу з Громадською приймальною Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області та регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області.

Також під час зборів було обрано делегатів для участі у Загальних Зборах - зʼїзді делегатів ВАОТГ, який пройде 23-24 жовтня 2023 року.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом Володимир Ширма зазначив:

«Реалізація ефективної молодіжної політики є важливим завданням для будь-якої громади. Адже молодь - це ключовий ресурс, основа майбутнього суспільства. Тому, попри складну ситуацію в країні через повномасштабне російське вторгнення, молодь має бути забезпечена гідними умовами для розвитку і самореалізації. Маємо підтримувати її громадську активність та інноваційну діяльність».