Аграріїв Житомирщини привітали з професійним святомЩорічно у третю неділю листопада в Україні відзначається День працівників сільського господарства. 

З нагоди свята 17 листопада у Житомирському академічному українському  музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги відбулися урочистості за участі керівництва області, депутатів обласної ради, очільників та представників сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств Житомирщини.

Працівників галузі привітали заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, директор Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА Наталія Арендарчук.

У своєму вітальному слові заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма зазначив, що через повномасштабне вторгнення агресора працівникам сільського господарства довелося працювати у надскладних умовах, ризикуючи життям, але вони вистояли та вкотре довели світу, що українці - незламні.

«Шановні працівники галузі! Під час війни ваша праця стала ще більш помітною. Завдяки вашій мужності, працелюбності й наполегливості Україна залишилась житницею світу. Завдяки вам сьогодні ми маємо хліб на столі та якісні продукти. Доземний уклін за це кожному! Сердечне спасибі за ваші «золоті руки»,  любов до землі й велике терпіння»,- сказав Володимир Ширма.

Під час урочистостей представники галузі були нагороджені відомчими відзнаками Житомирської обласної ради та Житомирської обласної військової адміністрації.

З нагоди Дня працівників сільського господарства, за сумлінну і віддану працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток сільського господарства, забезпечення продовольчої безпеки області відзначити Подякою голови Житомирської обласної ради відзначено:

  • Білика Володимира Анатолійовича, директора ПСП «Полісся-С» Семенівської сільської ради Бердичівського району;
  • Чорного Олександра Петровича, тракториста СТОВ «Агро-Полісся» Березівської сільської ради Житомирського району;
  • Калька Андрія Анатолійовича, тракториста-машиніста ТОВ «Кусто Агро Фармінг» Вільшанської сільської ради Житомирського району;
  • Бідюка Віктора Сергійовича, голову СФГ «Деметра» Миропільської селищної ради Житомирського району;
  • Марцуна Олександра Миколайовича, заступника голови СФГ «ЕДЕЛЬВЕЙС» Романівської селищної ради Житомирського району;
  • Беня Олександра Васильовича, бригадира на дільницях основного виробництва ТОВ «Баранівське сільськогосподарське підприємство № 1» Баранівської міської ради Звягельського району;
  • Борецького Юрія Францовича, директора ТОВ «Агросоюз» Ярунської сільської ради Звягельського району;
  • Дученка Олександра Васильовича, тракториста ФГ «Слава Полісся» Чоповицької селищної ради Коростенського району;
  • Грищенка Олександра Михайловича, агронома ТОВ ВП «Полісся» Іршанської селищної ради Коростенського району;
  • Пузія Анатолія Володимировича, директора структурного підрозділу «Словечно» ПП «Імпак» Словечанської сільської ради Коростенського району.

Довідково. День працівників сільського господарства було встановлено згідно з Указом Президента №428/93 від 7 жовтня 1993 року. Це професійне свято працівників сільського господарства, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу України.