На Житомирщині вшанували памʼять Героїв Базару21 листопада начальник Коростенської РВА Олег Рябой разом із головою Народицької територіальної громади Олегом Ярмолюком хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу пам'яті Героїв Базару вшанували полеглих воїнів Другого зимового походу армії УНР.

У листопаді 1921 року Волинська група Другого зимового походу армії УНР під селами Малі Міньки та Звіздаль Житомирської області зійшлась у нерівному бою з більшовицькими військами. Півтисячі українців загинуло, ще понад 500 були захоплені в полон. На пропозицію служити радянській владі не погодився жоден з вояків. 359 з них було привселюдно страчено неподалік у Базарі. Під час розстрілу вони співали «Ще не вмерла Україна...».

Зауважимо, що напередодні, 19 листопада, у Народицькій громаді біля меморіалу памʼяті Героїв Базару пройшов мітинг-реквієм за загиблими за участі керівництва Коростенської РВА, представників місцевої влади та Спілки офіцерів України. Під час заходу відбулась поминальна панахида та церемонія покладання квітів.