Депутатки обласної ради Людмила Кицак та Тетяна Парфентієва взяли участь у 7-му Українському жіночому конгресі Депутатки Житомирської обласної ради Людмила Кицак та Тетяна Парфентієва взяли участь у 7-му Українському жіночому конгресі, який проходив у Києві 22 і 23 листопада. Цьогоріч захід відбувався під гаслом «Жіноче лідерство. Час відновлення. Час відбудови». Конгрес зібрав понад 50 спікерів і спікерок.

Серед них — українські й іноземні парламентарі та парламентарки, членкині уряду, представники й представниці державного та громадського секторів, місцевого самоврядування, експерти й експертки, лідерки освітньої, медичної, правозахисної галузей, високі представники та представниці міжнародної спільноти, а також усі небайдужі до проблем гендерної рівності.

Участь у Конгресі також брала й Перша Леді Олена Зеленська.

«Мета Конгресу - домогтися, щоб жінки були паритетною з чоловіками складовою відбудови України, щоб вони мали змогу впливати на процеси й рішення без дискримінації та „скляних стель“»,- зазначила співзасновниця заходу, віцеспікерка Олена Кондратюк.

Упродовж двох днів тривали дискусії на шести тематичних платформах. У перший день учасники й учасниці обговорили виклики для жінок у процесі вступу до ЄС, проблеми, з якими стикаються жінки в політиці як на загальнонаціональному, так і на місцевому рівнях, можливості жінок в економічній сфері, освітні перспективи й виклики.

«Конгрес об'єднав навколо себе українську жіночу еліту, яка щоденно працює над розвитком України кожна у своїй сфері, над втіленням політики та практики гендерної рівності. Важливо зрозуміти, що питання рівних можливостей і гендерної рівності - це не лише про участь жінок у процесах, це насамперед участь жінок у прийнятті рішень»,- наголосила Людмила Кицак.

Депутатка додала, що Конгрес став потужним майданчиком для обміну досвідом, озвучення та обговорення наболілих проблем, для взаємопідтримки.