Відбулися засідання двох постійних комісій і Погоджувальної радиСьогодні, 18 грудня, у Житомирській обласній раді пройшли засідання двох постійних комісій: з питань бюджету та комунальної власності та з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села.

Участь у роботі постійних комісій брали заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, в.о начальника Управління майном Житомирської обласної ради Роман Сечін, керівники структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради та Житомирської ОВА.

На розгляд постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності було винесено 45 питань порядку денного.

У ході засідання члени комісії розглянули та підтримали ряд проєктів рішень обласної ради.

Зокрема, про надання згоди на прийняття земельних ділянок у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст Житомирської області; про надання дозволу на списання майна; про розміщення тимчасово вільних коштів обласного бюджету на депозитах, а також шляхом придбання державних цінних паперів.

Окремий блок питань, який був попередньо вивчений та підтриманий депутатами під час комісії, стосувався укладання договорів суперфіцію на безоплатне користування земельними ділянками. Зокрема, депутати підтримали укладання договорів суперфіцію із Департаментом регіонального розвитку Житомирської обласної військової адміністрації та з Державним закладом професійної освіти «Житомирська академія поліції».

Крім того, члени комісії розглянули та погодили фінансові плани на 2024 рік ряду комунальних підприємств Житомирської обласної ради.

Також профільною комісією було розглянуто та погоджено ряд звернень від комунальних закладів Житомирської обласної ради, громадських організацій щодо надання приміщень Житомирської обласної ради для проведення урочистих заходів на безоплатній основі.

На розгляд постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села було винесено 23 питання.

Під час засідання депутати підтримали ряд проєктів рішень обласної ради про надання дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою комунальним підприємствам обласної ради.

Також комісія погодила проєкт рішення обласної ради «Про надання згоди на прийняття земельних ділянок у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області".

Крім того, члени комісії підтримали проєкт рішення обласної ради «Про звернення обласної ради до Президента України щодо збереження ліміту на обсяг сільськогосподарської землі», який депутати розглянуть на пленарному засіданні.

Засідання Погоджувальної ради відбулося під головуванням заступника голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми за участі начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка та його першої заступниці Наталії Остапченко.

У ході засідання депутати погодили перелік питань, що виносяться на розгляд 18-ої сесії обласної ради восьмого скликання.

Загалом Погоджувальна рада підтримала 59 питань порядку денного пленарного засідання сесії.