DSC08190Пів мільйона доз вакцини Oxford/AstraZeneca індійського виробника Serum Institute India, які прибули в Україну 23 лютого, вже почали доставляти у регіони.

Однією із перших областей України даний препарат отримала Житомирщина.

Увечері, 24 лютого, 17 300 доз вакцини, які передбачені для першого етапу вакцинації, доставили у Комунальну установу «База спеціального медичного постачання» Житомирської обласної ради, де вони будуть зберігатися при температурі +2…+8 градусів за Цельсієм до шести місяців.

Протягом першого етапу вакцинації в області будуть щеплені медичні працівники, військовослужбовці та соціальні працівники.

Загалом на Житомирщині будуть працювати шість бригад, які здійснюватимуть вакцинацію: у Житомирі (2), Коростені (2), Бердичеві (1) та  Новоград-Волинському (1).

Довідка. Перші 500 тисяч доз вакцини Oxford/AstraZeneca для України з Мумбая (Індія) відвантажили 21 лютого. Отриманих доз вистачить на щеплення проти коронавірусу 250 тисяч осіб.

Вакцину для екстреного медичного застосування проти COVID-19 розроблено Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Дану вакцину вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я.  Велика Британія, Європейський Союз та Індія дали дозвіл на її використання.

Вакцина вводиться двома дозами по 0,5 міліграма з інтервалом у 28 днів. Відповідно до інформації розробників, даний препарат призводить до появи антитіл проти коронавірусу, а також Т-лімфоцитів, які можуть зіграти вирішальну роль у боротьбі з COVID-19.

2v

2v

2v