03«Відновлення лісів після масштабних пожеж на Житомирщині – це пріоритетне завдання для місцевої влади», - зазначив голова обласної ради Володимир Федоренко під час спільного виїзного засідання Робочої групи Комітетів Верховної Ради України в Овруцькому районі. Засідання 10 грудня було присвячене попередженню лісових пожеж та відновленню постраждалих територій.

У засіданні взяли участь Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, Голова підкомітету з питань законодавства про адміністративні правопорушення та охоронної і детективної діяльності В’ячеслав Медяник, Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович, народні депутати України Тетяна Грищенко, Олександр Матусевич, Арсеній Пушкаренко, Артем Кунаєв, голова облдержадміністрації Віталій Бунечко, начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк, генеральний директор ЖОКАП «Житомироблагроліс» Ігор Рибинський, лісівники, правоохоронці, пожежники, екологи та науковці.

Навесні цього року на півночі Житомирщини знищено вогнем понад 40 тисяч га земель лісового фонду.

«Перші кроки з відновлення лісів уже зроблено, цього року відновлено майже 7 тис. га, - підкреслив Володимир Федоренко. - Обласна рада ініціювала звернення  до Кабінету Міністрів про виділення 8 млн 947 тис. грн КП «Житомирагроліс» на подальшу ліквідацію наслідків пожеж. Сподіваємося, що найближчим часом підприємство отримає таку допомогу від держави».

Під час виїзного засідання депутати оглянули спеціалізовану протипожежну техніку, придбану за кошти державного бюджету та лісгоспів.

Володимир Федоренко порушив ще одне гостре питання – так звані «безхозні ліси», які займають в області майже 40 тис. га. За словами голови облради, необхідно провести інвентаризацію цих земель та надати їм правовий статус, що пришвидшить ліквідацію наслідків пожеж на цих територіях.

«Спільними зусиллями та за державної підтримки ми зможемо вирішити проблемні питання лісової галузі», - зазначив Володимир Федоренко. 

Голова обласної ради подякував Голові комітету з питань екологічної політики та природокористування Олегу Бондаренко та депутатам Верховної Ради за допомогу, а лісівникам області – за кропітку щоденну працю з відновлення лісів.

«Під час масштабних лісових пожеж наші лісівники були на передовій боротьби зі стихією, наразі активно відновлюють ліси Житомирщини. З великою повагою ставлюся до роботи працівників лісової галузі та високо оцінюю їх внесок у захист природи Полісся», - підсумував Володимир Федоренко.

02

02

02

02

02

02

02

02

02