5Конкурсна комісія під головуванням заступника голови обласної ради Володимира Ширми 10 грудня  визначила переможців на здобуття Житомирської обласної краєзнавчої премії ім. Миколи Костриці.

Зазначимо, що премія присуджується щороку на конкурсній основі жителям Житомирської області за кращі науково-дослідницькі, науково-популяризаторські роботи з питань історії, культури та природи Житомирщини, а також музейним установам, працівникам музейних установ за особистий внесок у розвиток музейної справи.

На розгляд конкурсної комісії від претендентів надійшло 5 робіт. Після обговорення члени комісії проголосували  за переможців цьогорічного конкурсу.

Отож, конкурсна комісія розподілила призові місця таким чином:

Перше місце – краєзнавчий енциклопедичний довідник «Хорошівський район», упорядник та відповідальний редактор Олександр Голяченко.

Друге місце – Монографія «Строківські контрасти» (нарис історії Строкова від витоків до сьогодення), авторства Павла Притуляка, Сергія Іваненка, Володимира Корнійчука.

Третє місце – «З історії бібліотек Житомирського району» (нариси про історію створення бібліотек у Житомирському  районі), упорядник Лілія Ковальчук.

Нагадуємо, що премія виплачується за рахунок коштів обласного бюджету:

перша премія – дві мінімальні заробітні плати, встановлені на 01 січня поточного року;

друга премія – півтори мінімальні заробітні плати, встановлені на 01 січня поточного року;

третя премія – одна мінімальна заробітна плата, встановлена на 01 січня поточного року.

Одночасно з Премією автору (авторам) роботи-переможця присвоюється звання «Лауреат Житомирської обласної краєзнавчої премії імені Миколи Костриці».

1

1

1

1

1

1

Пресслужба обласної ради