Житомирська обласна рада вітає жителів області з Всесвітнім днем вишиванкиЗ 2006 року в Україні кожен третій четвер травня відзначають День вишиванки. Саме у 2006 році студентка Чернівецького університету Леся Воронюк придумала ідею свята, запропонувавши одногрупникам обрати один день і разом одягнути вишиванки. Нині День вишиванки відзначають понад 50 країн світу.

Вишиванка в культурі України займає особливе місце. Здавна вважалося, що вишита сорочка служила оберегом від бід, хвороб та всякого лиха. Вона завжди була на тілі українських воїнів та захищала від ворожих куль.

В умовах війни з росією це свято є ще одним приводом заявити, що ми – українці, вільна, незламна нація, яка бореться за свободу і незалежність своєї держави та обовʼязково переможе.

З нагоди Дня вишиванки керівництво та працівники обласної військової адміністрації та обласної ради зробили традиційне спільне фото в національному вбранні, а також долучилися до акції з розпису горняток для військових «Намалюй - подаруй».

Нехай це свято об’єднає українців у кожному куточку планети та вкотре засвідчить силу та велич нашого народу. В єдності наша сила - в єдності переможемо!
Єднаймося!