Депутати працювали в профільній комісіїСьогодні, 14 липня, відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Участь у роботі комісії брав директор Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА Олександр Торбас.

Під час засідання депутати розглянули та погодили звернення КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради щодо надання згоди на залучення фінансування в межах спільного проєкту МОЗ та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (Heal Ukraine) на реконструкцію приміщень 4-го поверху головного корпусу під онкохірургічне відділення.

«Онкохірургічне відділення - одне із найбільших відділень диспансеру, яке розраховане на 40 ліжко-місць, де проводиться біля 2000 оперативних втручань за рік при раках органів червоної порожнини, сечовидільної системи, ротоглотки, м’яких тканин та шкіри. Ремонтні роботи у відділенні не проводились практично із часу введення в експлуатацію. В палатах перебуває по 5-6 важкохворих, санітарні умови не відповідають сучасним вимогам, недостатньо облаштовані санітарні кімнати для маломобільних хворих, хоча всі післяопераційні хворі є ними. Реконструкцію та ремонт онкохірургічного відділення, яке знаходиться на 4 поверсі головного корпусу, планувалося провести у 2022 році, але повномасштабна війна з росією не дала можливості реалізувати ці роботи. На сьогодні в умовах воєнного стану, заклад надає допомогу не тільки цивільному населенню за постійним місцем проживання, але й внутрішньо переміщеним особам та військовослужбовцям. Виконання даного проєкту дасть можливість покращити умови перебування важкохворих та персоналу у відділенні, створить умови для маломобільних хворих, адже 80 відсотків післяопераційних онкохірургічних хворих мають такий статус»,- проінформував присутніх директор КНП «Житомирський обласний онкологічний диспансер» Житомирської обласної ради Ігор Сабадаш.