Cities4Cities| United4Ukraine запускає Академію проєктного менеджменту та міжнародної співпраці: стартує відбірРозпочався відбір серед громад до участі у Академії проєктного менеджменту та міжнародної співпраці, котрий реалізується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Зміцнення громадської довіри (UCBI)". Навчальна програма комплексна і практична: онлайн-курс із проєктного менеджменту, написання реального проєкту у співпраці із ментором, навчальні поїздки до міст України та стипендії на розвиток.

Заявки прийматимуть до 20 червня.

«Передусім, це проєкт для громад, які мають базовий досвід роботи з грантовими проєктами та іноземними муніципалітетами, нехай не надто великий. Але вони прагнуть зробити суттєвий прорив у цій сфері — налагодити ефективну роботу з міжнародними проєктами і грантами. А також для громад, котрі працюють із проєктами командами всередині громади, залучаючи різних профільних фахівців.

За сім місяців проєкту ми прагнемо вивести 15 українських громад на новий рівень проєктного управління та роботи з міжнародними проєктами”, – говорить Марта Супрун, експертка з міжнародної співпраці Cities4Cities | United4Ukraine.

Що передбачено у рамках програми для громад

  • Онлайн курс на платформі ACADEMY Cities4Cities – поглиблене навчання з проєктного менеджменту для команд громади. Доступ до цього курсу матимуть також усі громади України.
  • Стажування в органах місцевого самоврядування в Україні, які мають найуспішніший досвід проєктного управління.
  • Менторську підтримку від провідних українських проєктних менеджерів у процесі підготовки грантових заявок. До кінця проєкту кожна з 15 громад підготує проєкт та проєктну заявку.
  • Стипендія  у розмірі 120 000 грн, котру можна буде використати для покращення спроможності проєктної діяльності (технічне обладнання, розробка комунікаційних продуктів, навчальні поїздки, додаткове навчання чи залучення експертів).

Інформаційна сесія щодо деталей проєкту та участі в ньому відбудеться 5 травня о 10.00. Реєстрація: https://forms.gle/dKKuBEeLwemQhp1J8

Які громади можуть брати участь у відборі

  • До участі Cities4Cities | United4Ukraine запрошує українські громади із населенням від 10 000 мешканців (разом із переселенцями).
  • Участь в конкурсі можуть взяти громади з всіх областей України, окрім команд муніципалітетів з окупованих громад, які працюють в евакуації.

Як взяти участь

Відбір громад відбувається на основі відкритого конкурсу*.

Для того, щоб відправити заявку на участь необхідно заповнити онлайн форму до 20 червня 2024 року 23:59.

Аплікаційна форма включає необхідність завантаження Додатку 1 та короткого мотиваційного відео від голови або заступника голови громади у форматі селфі відео тривалістю до 2 хв, котре необхідно прикріпити до онлайн-форми.

Промоційні відео про громаду чи відео в іншому форматі до розгляду братися не будуть.

До уваги братимуться лише заявки, які міститимуть всі необхідні додатки та надіслані до визначеного дедлайну.

Громади будуть відібрані комісією на конкурсній основі не пізніше як 24 червня 2024 року. Команди громад-переможців конкурсу запросять на вступний семінар, що відбудеться у Львові орієнтовно 10-12 липня.

* Деокуповані громади і громади, де велися бойові дії, який затвердженийНаказом Мінреінтеграції, матимуть 1 додатковий бал при відборі.

Громади, які брали участь у заходах, котрі реалізуються за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Зміцнення громадської довіри (UCBI)" матимуть 1 додатковий бал при відборі.

Проєкт “Академія проєктного менеджменту та міжнародної співпраці” ініціативи Сities4Cities | United4Ukraine реалізовується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Зміцнення громадської довіри (UCBI)".

Нагадаємо, ініціатива Cities4Cities | United4Ukraine запустила навчальну платформу ACADEMY  Cities4Cities. На платформі також можна пройти онлайн-курс “Міжнародна співпраця для громад”, який вже пройшли 1000 представників громад.

Сities4Cities | United4Ukraine - партнерські ініціативи, які об’єднали зусилля у вересні 2022. Сities4Cities було засновано містом Зіндельфінден (Німеччина) під патронатом Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи. United4Ukraine започаткували SALAR International та місто Львів (Україна) за підтримки Шведської агенції міжнародного розвитку (Sida). 

Джерело: Сайт Децентралізація