Розроблено рекомендації з вдосконалення процесів прийняття рішень за участі мешканців громад для органів місцевого самоврядування та неурядових організаційВсеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» підготувала рекомендації для органів місцевого самоврядування та неурядових організацій щодо підвищення рівня залучення та участі мешканців громад до процесів прийняття владних рішень та формування місцевої політики.

Рекомендації розроблені в межах проєкту «Дослідження участі громадськості у процесах прийняття владних рішень у партнерських громадах Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Дослідження проводились у 65 громадах-партнерках Проєкту в Полтавській, Житомирській, Рівненській, Волинській, Львівській, Закарпатській та Одеській областях.

Було проаналізовано відкриті інформаційні ресурси: офіційні сайти, сторінки у соціальній мережі Facebook, здійснено пошук за ключовими словами та словосполученнями.

Також дослідниками було здійснено аналіз відповідей на запити на доступ до публічної інформації. Проведено фокус-групові дослідження та обробку отриманих результатів під час відвідин 65 громад-партнерок Проєкту.

Рекомендації за ПОСИЛАННЯМ