DSC01933

Сьогодні, 15 липня, наша країна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України 24 серпня 2021 року. Свято присвячене Дню хрещення Київської Русі та вшануванню памʼяті святого рівноапостольного князя Володимира, який поклав початок Українській Державі.

З нагоди Дня Української Державності у Житомирі біля памʼятного знака «Захисникам України у війні з російським агресором» відбувся урочистий захід, в якому взяли участь перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, заступник начальника Житомирської ОВА Олександр Федько, секретар Житомирської міської ради Галина Шиманська, представники виконавчого апарату Житомирської обласної ради, структурних підрозділів Житомирської ОВА, міськради та громадськість.

Присутні спільно виконали Державний Гімн України, вшанували хвилиною мовчання памʼять Героїв, які віддали своє життя за свободу нашої країни, поклали квіти до підніжжя памʼятного знака, а також до меморіальних стендів на майдані Соборному.

«Сьогодні ми відзначаємо День Української Державності, який символізує багатовікову боротьбу нашого незламного народу за вільну самобутню державу. Це день, коли ми згадуємо наші корені та славні перемоги предків, коли дякуємо всім, хто доклав і докладає зусиль, щоб Україна жила, була вільною та незалежною. На жаль, боротьба за утвердження нашої державності триває й досі. У цю мить українські захисники та захисниці стоять за неї ціною власного життя. Сьогодні ми вшановували героїчний подвиг наших воїнів та памʼять тих, хто назавжди залишився в строю. Памʼятаймо завжди Героїв!»,– зазначив перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко.