Депутати «бюджетної» та «медичної» комісій провели виїзне засідання25 липня перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко разом із членами двох постійних комісій – з питань бюджету та комунальної власності, з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, відвідали КНП "Обласний медичний спеціалізований центр" та КНП "Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня" Житомирської обласної ради. Участь у виїзному засіданні також брала виконуюча обов'язки директора Департаменту охорони здоровʼя Житомирської ОВА Вікторія Бабченко.

Нагадаємо, що рішення відвідати ці медичні заклади депутати прийняли на засіданні постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності, яке відбулося 23 липня. Під час комісії депутати розглядали низку звернень від зазначених закладів охорони здоров'я щодо погодження проєктів будівництва.

Під час візиту до КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» присутні ознайомилися з проєктами будівництва капітального ремонту адмінприміщення, будівництва свердловини для господарсько-побутових потреб, капітального ремонту тепломережі, облаштування благоустрою території закладу, утеплення фасаду, ремонту покрівлі дитячого корпусу та укриття, а також оглянули стан виконання робіт.

Відвідавши КНП «Житомирська обласна клінічна лікарня», депутати оглянули приміщення відділення анестезіології, яке потребує поточного ремонту, та укриття лікувального закладу.

Також депутати обговорили з керівниками медичних закладів ситуацію щодо забезпечення джерелами автономного електроживлення. Як зазначив депутат Житомирської обласної ради Руслан Годований, забезпечення генераторами для закладів охорони здоров'я є життєво важливим.

Додамо, що депутати вирішили взяти на контроль питання про стан забезпечення генераторами комунальних закладів охорони здоров'я області, доручивши керівникам поінформувати про це Управління майном Житомирської обласної ради.