Керівництво та депутати обласної ради ознайомилися з роботою лісогосподарських підприємств «Житомироблагролісу»30 липня за участю першого заступника голови Житомирської обласної ради Олега Дзюбенка, заступника голови обласної ради Володимира Ширми та депутатського корпусу відбувся виїзний семінар-нарада з питань діяльності лісогосподарств Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради.

Учасники семінару-наради відвідали лісництва Пулинського та Звягельського лісгоспів ЖОКАП «Житомироблагроліс». Зокрема, побували в Пулинському, Курненському, Городницькому та Звягельському лісництвах, де оглянули лісові культури різних років, місця для вирощування лісопосадкового матеріалу, адмінприміщення, лісові пожежні станції, лісогосподарську техніку тощо. На території всіх лісництв встановлені камери відеоспостереження, завдяки яким лісівники постійно контролюють лісові угіддя та можуть оперативно реагувати на будь-які потенційні загрози пожежі.

ЖОКАП «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради було створено у 2000 році на базі колишніх колгоспних лісів. Наразі це потужне підприємство, яке зберігає та примножує ліси, надає робочі місця, а також забезпечує населення та заклади соціальної сфери області паливними дровами за пільговими цінами. Сьогодні до складу ЖОКАП «Житомироблагроліс» входять 10 дочірніх лісогосподарських підприємств, які налічують 300 тисяч гектарів земель лісового фонду. Середня заробітна плата на підприємстві становить понад 20,7 тисячі гривень на місяць. Загальна кількість працівників — 1500 осіб. Підприємство є одним із бюджетоутворюючих підприємств регіону. Протягом останніх років ЖОКАП «Житомироблагроліс» сплатило понад один мільярд грн податків.

Основний вид діяльності ЖОКАП «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради — це відновлення лісів. Створення лісових насаджень здійснюється відповідно до вимог ведення лісового господарства. У 2024 році працівники підприємств створили лісові культури на площі 2055 гектарів. Вирощування посадкового матеріалу здійснюється у відкритому та закритому ґрунті.

За словами генерального директора ЖОКАП «Житомироблагроліс», депутата Житомирської обласної ради Ігоря Рибинського, сьогодні пріоритетом діяльності підприємства є підтримка Збройних сил України. З перших днів повномасштабної війни для потреб армії було передано понад 5 тисяч кубічних метрів лісоматеріалів та 53 автомобілі.