В обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів17 вересня під головуванням депутата Юрія Довгополого відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів, на якому було розглянуто 29 питань порядку денного.

Участь у роботі комісії брали перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко, перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, т.в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА Валентина Донець, директор Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Олена Грищук, в.о. начальника Управління майном Житомирської обласної ради Роман Сечін та керівники медичних закладів обласної ради.

На засіданні депутати окремим блоком розглянули низку питань щодо оплати праці керівників комунальних некомерційних підприємств сфери охорони здоров'я обласної ради та погодили відповідні проєкти рішень. Зокрема, було погоджено проєкт рішення «Про Положення про преміювання керівників комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я, які перебувають у спільній власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Житомирської області». Також було погоджено проєкти рішень про внесення змін до контрактів з керівниками медичних закладів Житомирської обласної ради.

Крім того, члени комісії підтримали внесений Житомирською обласною військовою адміністрацією проєкт рішення про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту комунального некомерційного підприємства «Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям» Житомирської обласної ради. Це рішення передбачає коригування основної мети його діяльності та зміну назви підприємства з «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків» на «Центр медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям».

Також депутати розглянули та підтримали низку звернень від медичних закладів обласної ради щодо погодження структури та штатної чисельності, а також внесення змін до фінансових планів.