Депутати працювали на «регламентній» комісіїСьогодні, 19 вересня, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

У роботі комісії взяли участь перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко, заступник начальника Житомирської ОВА Олександр Федько, в.о. начальника Управління майном Житомирської обласної ради Роман Сечін та представники виконавчого апарату обласної ради.

У ході засідання депутати заслухали та взяли до відома інформацію уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції у Житомирській обласній раді Тетяни Хижняк про хід виконання Антикорупційної програми Житомирської обласної ради на 2023-2025 роки за перше півріччя 2024 року.

Відповідно до Антикорупційної програми Житомирської обласної ради на 2023-2025 роки, уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в Житомирській обласній раді один раз у півріччя здійснює моніторинг виконання Антикорупційної програми. Під час моніторингу аналізується фактичний стан виконання кожної категорії заходів, передбачених даною програмою. Протягом першого півріччя 2024 року уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції в Житомирській обласній раді проводилася робота з виявлення у діяльності посадових осіб виконавчого апарату та депутатів обласної ради конфлікту інтересів та здійснювався контроль за дотриманням вимог антикорупційного законодавства щодо його запобігання та врегулювання.

Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції у Житомирській обласній раді Тетяна Хижняк зазначила, що депутати на засіданнях постійних комісій та пленарних засіданнях обласної ради, у разі наявності у них конфлікту інтересів, самостійно повідомляли про конфлікт інтересів. Службові розслідування стосовно посадових осіб виконавчого апарату обласної ради у вчиненні ними корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень не проводилися. Фактів вчинення таких правопорушень не встановлено. Подань від спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції та правоохоронних органів не надходило. Фактів порушення антикорупційного законодавства не встановлено. Протягом І півріччя 2024 року повідомлень від викривачів про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень не надходило.

Члени комісії також розглянули й інші питання, які стосувалися повноважень та організації роботи депутатських комісій.