ПОЛОЖЕННЯ
про Почесну грамоту та Грамоту
Житомирської обласної ради
(затверджено рішенням обласної ради від 27.07.17 № 742)

  1. Почесна грамота та Грамота Житомирської обласної ради (далі - Почесна грамота, Грамота) є відзнакою і заохоченням громадян України, які своєю працею зробили вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток регіону, виявили високий професіоналізм та беруть активну участь у громадсько-суспільній діяльності.
  2. Почесною грамотою, Грамотою відзначаються працівники органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, депутати рад всіх рівнів, працівники підприємств, установ, організацій, закладів, правоохоронних органів, представники громадських об'єднань, творчих спілок області, військових частин та інші.
  3. Подання про відзначення Почесною грамотою, Грамотою вносять на розгляд обласної ради голови районних рад, міські голови, керівники об’єднаних територіальних громад, голови райдержадміністрацій, депутати обласної ради, керівники обласних підприємств, установ та організацій усіх форм власності, правоохоронних органів, командири військових частин.
  4. Подання про відзначення Почесною грамотою, Грамотою надаються в обласну раду не пізніше 14 днів до дня вручення нагороди. У поданні зазначається, за які конкретні досягнення нагороджується особа, дата і місце проведення заходу з нагоди вручення нагороди. Подання підписується суб’єктом подання, визначеним у п.3. Положення. До подання обов’язково додаються копії 1-ї, 2-ї сторінок паспорта, ідентифікаційного номера, а також вказується місце проживання.
  5. Рішення про відзначення Почесною грамотою та Грамотою приймається головою обласної ради (першим заступником голови обласної ради - у разі відсутності голови) і оформляється відповідним розпорядженням. 
  6. Почесною грамотою може бути нагороджена особа, яка раніше була нагороджена Грамотою або іншими відзнаками обласної ради.
  7. Особам, нагородженим Почесною грамотою, вручається цінний подарунок або грошова премія у розмірі до 1900 грн., Грамотою – до 1300 грн.
  8. Особи, які відзначені Грамотою, можуть бути нагороджені повторно не раніше як за п’ять років. Почесна грамота повторно не вручається.
  9. Оформлення розпоряджень про нагородження, облік і реєстрація Почесних грамот, Грамот здійснюється працівниками управління організаційного забезпечення депутатської діяльності, роботи постійних комісій та фракцій виконавчого апарату обласної ради.
  10. Вручення Почесної грамоти, Грамоти, премії або цінного подарунка здійснюється головою обласної ради або, за його дорученням, першим заступником, заступником голови обласної ради, іншою уповноваженою особою.