Проєкт

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

Двадцята  сесія                                                                                     VIIІ скликання

від                          №

Про внесення змін у рішення
Житомирської обласної ради
від 24.12.2020 №14 «Про Положення
про постійні комісії обласної ради
VIIІ скликання», зі змінами

Відповідно до статей 43, 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування»,  враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності  від                           , обласна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Внести зміни у рішення Житомирської обласної ради від 24.12.2020 №14 «Про Положення про постійні комісії обласної ради VIIІ скликання», зі змінами, (далі – Положення), а саме:

1.1. Пункт 19 розділу ІІІ «Організація роботи постійних комісій» Положення викласти у такій редакції: «Основною формою роботи постійних комісій обласної ради є засідання, які скликаються в міру необхідності і є правомочними, якщо в них бере участь більше половини від загального складу комісії. Депутати можуть брати участь у засіданнях постійної комісії дистанційно (у форматі відеоконференції).  

Для визначення їх правомочності беруться дані про реєстрацію депутатів, яка проводиться перед початком засідання особисто депутатом  підтвердженням своєї присутності власноручним підписом у відповідному реєстрі. У разі дистанційної участі депутата у роботі комісії (у форматі відеоконференції), головуючий озвучує прізвище, ім’я, по батькові такого депутата, а відповідна інформація відображається в протоколі засідання.».

1.2. Пункт 25 розділу ІІІ «Організація роботи постійних комісій» Положення викласти у такій редакції: «За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації. Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються  головою комісії, а, в разі його відсутності, - заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії, а, в разі їх   відсутності, - особами, що виконують їх функції. У разі відсутності одного із  підписів, документ вважається нечинним. Проєкти порядку денного засідань постійної комісії ради, висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються на сайті обласної ради і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».   За заявою депутата дані документи після їх підписання направляються відповідним членам постійної комісії обласної ради.».

1.3. Пункт 27 розділу ІІІ «Організація роботи постійних комісій» Положення викласти у такій редакції: «Питання, які належать до відання кількох постійних комісій, можуть за ініціативи комісій, а також за дорученням обласної ради, голови ради, першого заступника або заступника голови ради розглядатися постійними комісіями спільно. Висновки і рекомендації, прийняті постійними комісіями на їх спільних засіданнях, підписуються головами відповідних постійних комісій, а, в разі їх відсутності, - заступниками голови або секретарями комісій. Протоколи засідання комісій, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головами і секретарями комісій, а, в разі їх відсутності, - особами, що виконують їх функції. У разі відсутності одного із підписів, документ вважається нечинним. Проєкти порядку денного спільного засідання постійних комісій ради, висновки і рекомендації постійних комісій, протоколи їх засідання є відкритими та оприлюднюються на сайті обласної ради і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Спільне засідання постійних комісій є правомочним, якщо у ньому бере участь не менш як половина депутатів від загального складу кожної комісії.

Рекомендації спільних засідань постійних комісій приймаються більшістю голосів від загального складу кожної комісії.».

1.4. Пункт 33 розділу ІІІ «Організація роботи постійних комісій» Положення викласти у такій редакції: «При проведенні засідання комісії ведеться протокол, засідання транслюється в мережі «Інтернет» у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», та підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням не менше  5 років і оприлюдненням відеозапису засідання на сайті обласної ради.

Відеозапис засідання постійної комісії оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному вебсайті ради чи в інший спосіб, із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.».

2. Пункт 1.4 рішення в частині здійснення відеофіксації, зберігання та оприлюднення відеозаписів набирає чинності через три місяці з дня опублікування Закону України «Про внесення змін до Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування», в частині проведення трансляцій - через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

3. У тексті Положення слова «засоби масової інформації» замінити словом «медіа».

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

 

 

Перший заступник

голови обласної ради                                                                    О.М. Дзюбенко

Розробник проєкту рішення:
виконавчий апарат Житомирської обласної ради.
Відповідальна особа:
Глушенко М.Д. – начальник управління організаційного
забезпечення депутатської діяльності,
роботи постійних комісій та фракцій
виконавчого апарату обласної ради, 43-21-31.