Проєкт

trizyb1Україна
ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА РАДА
РІШЕННЯ

Двадцята  сесія                                                                                     VIIІ скликання

від                          №

Про внесення змін у рішення
Житомирської обласної ради
від 24.12.2020 № 13 «Про Регламент
обласної ради VIII  скликання», зі змінами

Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування», враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності від                           , обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни у рішення Житомирської обласної ради  від 24.12.2020    № 13 «Про Регламент обласної ради VIII скликання», зі змінами,   (далі – Регламент), а саме:

1.1. У статті 3 розділу І «Загальні положення» Регламенту перший абзац викласти у такій редакції: «Засідання обласної ради, Погоджувальної ради, постійних та тимчасових комісій обласної ради проводяться відкрито і гласно, шляхом публікації рішень, висновків, рекомендацій на офіційному вебсайті обласної ради, трансляції засідань у мережі Інтернет.».

1.2. Статтю 6 розділу ІІ «Сесія обласної ради» Регламенту доповнити новим абзацом: «Під час сесії ради депутати, посадові особи місцевого самоврядування, інші доповідачі зобов’язані використовувати державну мову відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної.».

1.3. Перший абзац статті 9 розділу ІІ «Сесія обласної ради» Регламенту  доповнити текстом наступного змісту: «Пленарне засідання ради транслюється в мережі «Інтернет» у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».».

1.4. Статтю 72 розділу ІХ «Протокол засідання ради» Регламенту викласти у такій редакції: «Пленарне засідання обласної ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання ради оприлюднюється в частині, що транслюється відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному вебсайті ради чи в інший спосіб, із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.».

1.5. Перший абзац статті 111 розділу ХІІІ «Постійні комісії обласної ради» Регламенту викласти у такій редакції: «За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації, які приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а, в разі його відсутності, – заступником або секретарем комісії. Протоколи, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою постійної комісії і секретарем, а, в разі їх відсутності, – особами, що виконують їх функції. У разі відсутності одного із підписів, документ визнається нечинним. За заявою депутата обласної ра

ди зазначені  документи після їх підписання направляються відповідним членам постійної комісії.».

1.6. Третій абзац статті 111 розділу ХІІІ «Постійні комісії обласної ради» Регламенту викласти у такій редакції: «Проєкти порядку денного засідань постійних комісій, висновки і рекомендації постійних комісій, робочих груп, протоколи їх засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».».

1.7. Статтю 112 розділу ХІІІ «Постійні комісії обласної ради» Регламенту  викласти у редакції: «Засідання постійної комісії скликається головою постійної комісії у разі необхідності і є правомочним, якщо в ньому бере участь більше  половини від загального складу постійної комісії. Депутат може брати участь у засіданні постійної комісії дистанційно (у форматі відеоконференції). Порядок проведення засідань комісії дистанційно визначається Положенням про постійні комісії.».

2. Пункт 1.3 рішення набирає чинності через 30 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні. 

3. Пункт 1.4 рішення набирає чинності через три місяці з дня опублікування Закону України «Про внесення змін до Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування».

4. Контроль за виконанням рішення покласти  на постійну комісію обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності.

 

 

Перший заступник
голови обласної ради                                                                    О.М. Дзюбенко

Розробник проєкту рішення:
виконавчий апарат Житомирської обласної ради.
Відповідальна особа:
Глушенко М.Д. – начальник управління організаційного
забезпечення депутатської діяльності,
роботи постійних комісій та фракцій
виконавчого апарату обласної ради, 43-21-31.