DSC 1155До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в обласній раді відкривається виставка робіт учнів і вихованців закладів освіти області та України «Емоції природи».

Виставку організував комунальний заклад позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради в рамках проведення обласного дитячого «Екофоруму» протягом 3-4 червня 2021 року.

Захід проводиться з нагоди відзначення Всесвітнього Дня навколишнього середовища та з метою залучення учнів, вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти області до науково-дослідницької і практичної діяльності в галузі екології та технології захисту довкілля, формування оздоровчого підходу до життя.

Тематичні напрями форуму:

  • природоохоронна робота «Збереження довкілля залежить від кожного» (презентація практичної природоохоронної роботи за 2020-2021 роки);
  • дослідницька робота «Спостерігаємо. Експериментуємо. Досліджуємо» (презентація екологічних дослідницьких проектів).

Форум проходить в 2 етапи:

 І етап – відбірковий (заочний);

 ІІ етап – фінальний (он-лайн), презентація кращих робіт.

Так, 3 червня о 11.00 в онлайн-форматі відбудеться презентація робіт учасників, а 4 червня о 11.00 оф-лайн - нагородження переможців та активних учасників Екофоруму подарунками.

Довідка.

Комунальний заклад позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради є профільним закладом позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму діяльності, що передбачає оволодіння вихованцями знаннями про навколишнє середовище, формування екологічної культури особистості, набуття знань і досвіду розв’язання екологічних проблем.

Основними напрямами діяльності КЗПО «ОЕНЦ» ЖОР є еколого-природоохоронний, дослідно-експериментальний, реабілітаційно-оздоровчий, декоративно-прикладний, інформаційно-просвітницький, допрофесійної підготовки і національно-патріотичного виховання.

У центрі діє 34 профілів, 70 груп гуртків, у яких займається 1095 вихованців на початковому, середньому та вищому рівнях. У порівнянні з 2019 роком відбулося: зростання кількості вихованців на 1,5%; зростання кількості профілів гуртків на 22%; зростання дослідницької роботи на 10%.

Освітній процес забезпечує висококваліфікований педагогічний персонал, який має фахову освіту за профілем гуртків. У закладі працює 43 працівника, з яких 24 педагогічні працівники. Педагоги постійно підвищують свою майстерність, приймаючи участь у семінарах, вебінарах, майстер-класах тощо, про що свідчать відповідні сертифікати.

На базі центру є зимовий сад, навчально-дослідна лабораторія, школа акваріумістики, школа декоративно-прикладного мистецтва, навчально-дослідна ділянка, навчально-оздоровчий комплекс «Зелена скарбничка», куточок живої природи та виставкова зала.

Заклад проводить обласні очно-заочні конкурси, акції, виставки тощо та приймає учать у всеукраїнських заходах, згідно затвердженого МОН України плану. КЗПО «ОЕНЦ» ЖОР координує, організовує та проводить 98 заходів еколого-натуралістичного напряму: міжнародних – 5; всеукраїнських – 54; обласних – 39. У заходах щорічно приймають участь понад 6000 дітей з різних куточків області, що є також переможцями обласних та всеукраїнських конкурсів.

Протягом 2018-2020 років було започатковано нові обласні заходи:

  • фестиваль патріотичних дій «Патріот-Fest»;
  • конкурс з акваріумістики та мистецтва аквадизайну «Aquascape»;
  • великий  екологічний квест «Захисник природи»;
  • фестиваль екологічного кіно «Кіно-Eco-Fest»;
  • дитяча науково-практична конференція «Спостерігаємо. Досліджуємо. Експериментуємо»;
  • Юннатівський оскар;
  • освітній івент «Емоції природи».

Варто зазначити, що під час 4-ї сесії обласної ради заклад було відзначено Грамотою Верховної Ради України.

Контактна інформація:

10024, м. Житомир,

проїзд академіка Тутковського, 10

тел.(0412) 41-03-80

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

веб-сайт: centum.zt.ua

Директор закладу: Бордюг Наталія Сергіївна

DSC 1147

DSC 1147

DSC 1147

DSC 1147

DSC 1147

DSC 1147

DSC 1147

DSC 1147

DSC 1147

DSC 1147

DSC 1147

DSC 1147