У Житомирі відбулося обласне свято декоративно-прикладного мистецтва "Майстерний червень"26 червня у Житомирському магістраті відбулося XV обласне свято декоративно-прикладного мистецтва "Майстерний червень", яке об'єднало народних майстрів та шанувальників мистецтва з різних куточків області.

Свято «Майстерний червень» – це щорічний захід, засновниками та організаторами якого є Управління культури та туризму Житомирської обласної військової адміністрації та комунальна установа «Житомирський обласний Центр народної творчості» Житомирської обласної ради.

На заході майстри представили свої найрізноманітніші творчі роботи з традиційної поліської вишивки, ткацтва, різьблення по дереву, кераміки, гончарства, декоративного розпису, живопису, писанкарства, соломоплетіння, лялькарства та багато інших виробів.

Атмосфера свята була сповнена творчістю та натхненням. Відвідувачі мали можливість познайомитися з техніками виготовлення робіт, поспілкуватися з майстрами та спробувати себе в їхній ролі на майстер-класах. Також для гостей заходу презентували елементи нематеріальної гастроспадщини Житомирщини.