DSC08466Голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко взяв участь у першій ознайомчій сесії делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи. Засідання відбулось в онлайн-форматі.

Вже завтра, 23 березня, українські делегати разом із дипломатами та парламентарями долучаться до чергової 40-ї сесії Конгресу, яка, враховуючи поточну епідеміологічну ситуацію з COVID-19, також пройде дистанційно. На порядку денному багато питань, особливо що стосуються виборів в різні органи Конгресу.

Склад делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2021-2026 роки було затверджено Указом Президента України №54/2021 від 10 лютого 2021 року.4/2021 від 10 лютого 2021 року.

Національна делегація України у Конгресі складається з 12 представників України (по 6 у Палаті місцевих рад та Палаті регіонів) та 12 їх заступників.

Голова обласної ради Володимир Федоренко обраний заступником представника України в Палаті регіонів Конгресу та членом Комітету поточних справ.

В Міністерстві закордонних справ України зазначили, що організація Ради Європи є джерелом правових стандартів, коли йдеться про питання демократії, прав людини і верховенства права на будь-якому рівні, в тому числі й на місцевому.

На міжурядовому рівні зусилля МЗС спрямовуються на те, щоб ефективно залучати всі механізми Ради Європи, як до процесів реформ, так і до питань протидії російській агресії і моніторингу ситуації на окупованих територіях пов’язану з правами людини.

Довідково. Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи є консультативним органом Ради Європи, який діє з 1994 року. Він представляє інтереси органів місцевих і регіональних влад 47-и держав-членів Ради Європи.

Пріоритетами Конгресу є зміцнення та захист інтересів органів місцевих і регіональних влад, забезпечення їх участі у процесах європейської інтеграції, моніторинг дотримання державами-членами Ради Європи положень Європейської хартії місцевого самоврядування та спостереження за місцевими та регіональними виборами, які відбуваються в цих країнах.

DSC08449

DSC08449

DSC08449