В обласній раді відбулося засідання постійної комісії з гуманітарних питань13 червня під головуванням депутатки Оксани Олійник відбулося засідання постійної комісії з гуманітарних питань, під час якого було розглянуто 9 питань порядку денного.

Участь у роботі комісії взяли заступник голови  Житомирської обласної ради Володимир Ширма, заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, керівники структурних підрозділів Житомирської ОВА та виконавчого апарату Житомирської обласної ради.

У ході засідання члени комісії підтримали низку звернень від комунальних закладів освіти обласної ради щодо погодження структури та штатної чисельності. Депутати також погодили низку проєктів рішень, які стосуються внесення змін у статути комунальних підприємств і закладів Житомирської обласної ради.

Депутати підтримали клопотання Департаменту освіти і науки Житомирської ОВА щодо присудження щорічної Премії Верховної Ради двом педагогічним працівникам: Олені Боровській, директорці Центру позашкільної освіти імені Олександра Разумкова міста Бердичева та Зінаїді Жолондієвській, директорці закладу дошкільної освіти №13 Коростишівської міської ради.

Також комісія погодила внесення на розгляд сесії обласної ради питання «Про призначення директора Житомирського фахового коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка Житомирської обласної ради Миколи Петровича Покропивного» до призначення на цю посаду переможця конкурсу або до закінчення дванадцятимісячного строку після припинення чи скасування воєнного стану в Україні.